SPOR Haber Girişi : 01 Kasım 2016 16:59

Alsancak Stadı için "olağanüstü" onay

 Alsancak Stadı için
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, Alsancak Stadı'nın yapımına olanak sağlayacak 1/1000 ölçekli imar planını "olağanüstü toplantıda" oybirliğiyle onayladı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kararın bir an önce alınarak hızla harekete geçilmesi için bu yöntemi uyguladıklarını söyledi. 

Konak Belediye Meclisi tarafından kabul edilen Alsancak Stadı arazisinin "Stadyum Alanı " olarak belirlenmesine yönelik uygulama imar planı değişikliği önerisi, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde de olağanüstü toplantıyla gündeme alınarak onaylandı. 'Spor tesisi alanı' olan Umurbey Mahallesi'ndeki 22 bin 600 metrekarelik araziyi 'Stadyum alanı' olarak belirleyen 1/1000 ölçekli plan, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde önce İmar Komisyonu'na sevk edildi. Meclis toplantısında verilen 10 dakikalık arada, komisyon toplantısını yaparak önergeyle ilgili raporunu hazırladı. İmar planı değişikliği önerisi '2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Kanunu' doğrultusunda kabul edildi. Plan, Koruma Kurulu onayından sonra kesinlik kazanacak ve Gençlik ve Spor Bakanlığı stat inşaatı için ihaleye çıkacak.

Meclis toplantısının ardından, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kente yeni stadyumlar kazandırmak için 2009 yılından bu yana gösterdiği çabalar ve yaşanan süreci kronolojik olarak anlatan bir sunum da gerçekleştirildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.