EKONOMİ Haber Girişi : 31 Temmuz 2017 11:59

Deprem İzmir'de gayrimenkul fiyatlarını etkiledi

 Deprem İzmir'de gayrimenkul fiyatlarını etkiledi
İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Güleroğlu, Ege'de yaşanan depremler sonrası, zemini sağlam ilçelerdeki ev fiyatlarının yüzde 5 ile 10 arasında artığını söyledi.
Ege Denizi'nde son dönemde artan zemin hareketliliği emlak piyasalarını da doğrudan etkiledi. Güleroğlu, "Emlak fiyatlarına depremin etkisi genellikle oluyor. Deprem bölgelerinde deprem sonrasında emlak satışları duruyor. Bodrum'da da böyle bir şeyin olması bekleniyor.  Depremin ardından Bodrum'da yaşamak istemeyen, o bölgeden ayrılmak isteyen daha güvenli yerlere gitmek isteyenler mülklerini satışa çıkarıyor. Çok satan olup alan olmayınca fiyatlar aşağı düşüyor. Talebin olmayışı arzın fiyatını düşürmüş oluyor" dedi.

İzmir'in de deprem bölgesi olduğunu anımsatan Güleroğlu "İzmir'de de Atatürk Mahallesi, Evka 2 ve civarı, Hatay, Yeşilyurt, Buca'nın bir kısmı deprem açısından daha güvenli yerler oldukları için tercih ediliyor. Bu nedenle de depremler sonrasında buradaki gayrimenkullerin fiyatları yüzde 5- yüzde 10 artıyor" diye konuştu.



"Gayrimenkul kaybettirmez"
İzmir'in tüm bölgelerinde yeni binaların deprem yönetmeliğinin gözetilerek yapılması halinde sorun yaşanmayacağını anlatan Güleroğlu "Gayrimenkul her zaman kazandıran yatırımdır. Yastık altında altını bulunan gayrimenkule yönelsin. Şu anda yüksek olan mevduat faizlerini düşüşe geçeceğini öngörüyoruz. Bu durağan giden dönemi yatırımcının iyi değerlendirmesini öneriyoruz" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.