EKONOMİ Haber Girişi : 08 Aralık 2017 17:09

İzmir tarihi açısından çok zengin

 İzmir tarihi açısından çok zengin
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, 2018 yılında İzmir'e 250 bin Çinli turist beklediklerini söyledi.

DEMİRTAŞ: "2018'DE İZMİR'E 250 BİN ÇİNLİ TURİST BEKLİYORUZ"

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, 2018 yılında İzmir'e 250 bin Çinli turist beklediklerini söyledi.

T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye ve İzmir tanıtım turu kapsamında gelen Çinli medya temsilcileri, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ı ziyaret etti. Ziyarette İzmir Ticaret Odası 41. Turizm, Seyahat Acentaları ve Oto Kiralama Meclis Üyesi Cem Çandarlı ve 43. Konaklama Grubu Meclis Üyesi Muharrem Kaan Yıldırım da katıldı.  

İzmir Ticaret Odası olarak Çin ile ilişkileri çok önemsediklerini belirten Demirtaş, "Mayıs ayında Shangay'da yaptığımız Road Show'a çok sayıda turizm acentası katıldı. İzmir'in tanıtımı için Çin'de gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu amaçla, Çin'de bir ajansla anlaştık. Çin'deki bütün turizm fuarlarına katılıyoruz. Önümüzdeki günlerde de yine Çin'in önemli şehirlerine gideceğiz" dedi.

İzmir Ticaret Odası'nın, İzmir'in tanıtımını misyon edindiğini belirten Demirtaş, "Çünkü kentimize ne kadar fazla turist gelirse, o kadar fazla otelimiz, restoranımız dolar. Tüm oteller, restoranlar bizim üyelerimiz. Toplam 50 bin yatak kapasite var. Bu otellerin iş yapması gerekiyor. O nedenle turizm bizim için çok önemli. Avrupa bizi tanıyor ve çok sayıda turist geliyor. Ama Çin çok büyük bir pazar" dedi.

Çinli turistleri İzmir ve Ege Bölgesine beklediklerini belirten Demirtaş, "Çünkü bizim bölgemiz Çinli turistlerin seveceği gibi tarih açısından çok zengin. UNESCO dünya mirası listesinde olan Efes ve Bergama antik kentlerimiz var. Topraklarımızın her yeri tarihi zenginlikleri içeriyor. İzmir'in içinde Efes kadar güzel Agora var. Aynı zamanda gastronomi açısından da çok zengin bir ülkeyiz. Çin mutfağı gibi sağlıklı bir mutfağımız var" dedi.

Medya temsilcilerinin, turizmin geliştirilmesi amacıyla yapılabilecek çalışmalara ilişkin önerilerini dinleyen Demirtaş, Çinli otel yatırımcılarını da İzmir'de misafir etmeye hazır olduklarını sözlerine ekledi.

ZİYARETE KATILAN ÇİNLİ MEDYA TEMSİLCİLERİ

·          Hu Difei ? Zaker Aplikasyonları Editörü ? Günlük kullanıma açık aplikasyon ve 30 milyon kullanıcı barındırıyor.

·          Duan Huijuan ? Ynet Editörü -  Günlük medya grubuna dahil Çin'de önemli bir haber portalı. Websitesi hali hazırda 5 milyon kullanıcıya sahip, 20 milyon günlük sayfa ziyareti var, dünyada 59. önemli site ve 100 milyondan fazla tıklama sağlıyor.

·          Chen Huaiins ? Lifestyle Dergisi Editörü ? İngilizce ve Çince dağıtılan bir dergi, aylık çıkarılıyor ve tirajı 276.900, özellikle iş aleminin işlerinin geliştirilmesi amacı ile de medya kullanımı için programlar sunan bir şirket yönleri de var.

·          Zhang Na- Golf Travel Editörü -  Golf ve ayrıca dinlence turizmi üzerine detaylı araştırmalar sunan derginin aylık tirajı 385.400, Seyahat tutkunlarına özel bölümler hazırlıyor.

·          Pan Xiaoye ? Pan Pan Cat Blogger'ı ve Çin'de bir yemek programında TV sunucusu, yemek yazarı. Sina. com'dan en iyi blogger ödülünü alan Xiaoye'nin wechat ve weibo'da yoğun takipçileri var.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.