EĞITİM Haber Girişi : 29 Temmuz 2016 11:49

"1,5 yılda 11 bin kadına hizmet"

Buca Belediyesi kuaförlük kursunda eğitim alan kursiyerler halka açıldı.
1,5 yılda 11 bin Bucalı kadına ücretsiz saç bakım hizmeti veren kursiyerler, evlenen veya nişanlanan Bucalı bayanların saç ve porselen makyajını da ücretsiz olarak yapıyor. Çamlıkule Semt Evi'nde verilen hizmet sayesinde kursiyerler eğitimlerini pekiştirirken, kadınlar piyasada en az 600 TL'ye mal olacak hizmetten ücretsiz faydalanıyor.

Buca Belediyesinin kadınları meslek sahibi yapmak için başlattığı kurslar halka hizmet vermeye devam ediyor. Çamlıkule Semt Evi'nde açılan kuaförlük kursundan 1,5 yılda 80 kursiyer mezun oldu. Kursu tamamlayıp kalfalık belgesi alan kursiyerlerden 14 tanesi de kendi işyerini açarak iş hayatına atıldı.




Buca Belediyesi Meslek Edindirme Kursları kuaförlük bölümünde eğitim alan kursiyerler, 8 aylık eğitim sürecinde Bucalı kadınlara da ücretsiz hizmet eriyor. Ayda ortalama 600 Bucalı kadına Çamlıkule Semt Evi'nde kuaförlük eğitimi alan kursiyerler tarafından ücretsiz saç bakım hizmeti veriliyor. 1,5 yıllık süreçte yaklaşık 11 bin Bucalı kadını güzelleştiren kursiyerler özel günlerinde de yanında oluyor. Kursiyerler, düğün, nişan, kına gibi özel günlerde yapılacak saç ve makyaj ihtiyaçları için Bucalı bayanlara ücretsiz hizmet veriyor.

Çamlıkule Semt Evi'nde eğitim alan kursiyerler, 18 ayda 90'ı gelin saçı olmak üzere yaklaşık 400 Bucalı kadının kına, nişan, nikah gibi özel günlerinde ücretsiz destek verdi. Kursiyerler bu hizmet sayesinde eğitimlerini pekiştirirken, Bucalı çiftler de piyasada en az 600 TL'yi bulan saç ve porselen makyaj hizmetinden ücretsiz yararlanıp, kuaför masrafından kurtarılıyor. Hem kına hem de düğün saç ve makyajı büyük bir özenle yapılan gelinler, kursiyerler tarafından geleneklere uygun olarak damada teslim ediliyor.

Projeden faydalanmak isteyenler Çamlıkule Kültür Spor ve Sanat Merkezi'ni hafta içi 439 10 10'dan 3402'yi arayarak randevu alabiliyor.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.