EKONOMİ Haber Girişi : 01 Mart 2017 10:36

2 aylık kursla ömürlük meslek ediniyorlar

2 aylık kursla ömürlük meslek ediniyorlar
2 aylık kursun sonunda meslek sahibi olarak BEGOS'ta işe başlayan kadınlar ekonomik özgürlüklerine kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Buca Belediyesi'nin iş garantili meslek kursları ilçedeki kadınların hayallerinin ve ekmek kapılarının yolunu açıyor. Buca Ege Giyim Organize Sanayi Bölgesi (BEGOS) projesi, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA)'nın desteği ile Çamlıkule Kültür Merkezi'nde açılan iş garantili meslek edindirme kursu, ilçedeki istihdam sorununu ortadan kaldırırken, işverenlerin kalifiye konfeksiyon işçisi ihtiyacına da destek sağlıyor. 2 aylık kursun sonunda meslek sahibi olarak BEGOS'ta işe başlayan kadınlar ekonomik özgürlüklerine kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Buca Belediyesi, ilçedeki istihdam sorununa iş garantili kurslarıyla çözüm yaratıyor. Tekstil firmalarının kalifiye işçi ihtiyacını karşılamak amacıyla Çamlıkule Kültür Merkezi'nde açılan iş garantili meslek edindirme kursları özellikle kadınlardan yoğun ilgi görüyor. Buca Belediyesi'nin, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA)'nın desteği, Buca Ege Giyim Organize Sanayi Bölgesi (BEGOS) projesi kapsamında, kullanım hakkı aldığı 24 tekstil dikim makinesi ile sürdürülen iş garantili meslek edindirme kursu kadınların umut kapısı oldu.


18- 35 yaş arası vatandaşları kapsayan ve 2 ay süren kurstan her dönem 24 kişi faydalanabiliyor. Kursta 12 adet düz dikiş, 5'er adet overlok, 5 adet reçme ile birer adet ilik düğme makinesinin kullanım ve uygulamalarını hafta içi günde 10 saat ders alarak öğrenen vatandaşlar, net ücret, sigorta, yemek ve ulaşım avantajlarıyla BEGOS'ta iş sahibi oluyor.

Buca Belediyesi'nin iş garantili konfeksiyon kursuna katılan Bucalı vatandaşlar 2 ay gibi kısa sürede meslek sahibi olmanın ve evlerine ek gelir sağlayabilecek olmanın mutluluğunu yaşıyor. Kimi kursiyerler ise eğitimi tamamlayıp kendisine ait iş yeri açma hayallerini gerçekleştirebilecek olmanın heyecanını duyuyor.

Buca Belediyesi yetkilileri meslek edinip iş sahibi olmak isteyen vatandaşların Çamlıkule Kültür Merkezi'ne başvurarak, program dahilinde eğitime başlayabileceğini bildirdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.