POLİTİKA Haber Girişi : 12 Aralık 2016 17:33

3 ilçeye 3 Başkan

3 ilçeye 3 Başkan
AK Parti Genel Merkezi Buca, Güzelbahçe ve Kiraz'da yeni başkanları belirledi.
AK Parti Genel Merkezi'nin İzmir İl Başkanlığı ile birlikte koordineli yürüttüğü çalışmalar sonrası istifaları alınan ilçelerde yeni isimler netleşti. 

Buca, Güzelbahçe ve Kiraz'da yeni isimleri belirlemek için temayül sonrası ismi ön plana çıkan isimler Ankara'ya çağrıldı. 

İl Başkanı Bülent Delican ve Teşkilattan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Abdurrahman Tosun'un da eşlik ettiği Ankara ziyaretinde isimler görüşme odasına alındı. Yapılan görüşme sonrası ilçe başkanları belirlendi.

BUCA'YA ARSLAN
Partide kongresi yapılmayan tek ilçe olan Buca'da uzun süredir başkanlık yapan Neşat Arslan ve yönetiminin istifası alınmıştı. Ankara'ya Buca'dan eski İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Buca Belediyesi AK Parti eski Grup Başkanvekili Mustafa Arslan, Hakan Kalfaoğlu, Cihangir Sağar ve Mehmet Beceren çağrıldı. Alınan karar gereği, ilçenin yeni başkanı Arslan oldu.


GÜZELBAHÇE'YE ÇAKIROĞLU
Partinin en kısa süreli ilçe başkanlığı yapan isimlerinden birisi olan Güzelbahçe İlçe Başkanı Oğuz Taboğlu ve yönetimin istifasının ardından ilçe için Vasfi Çakıroğlu, Semih Salnur ve Necdet Güler Ankara'ya çağrıldı. İlçenin yeni başkanı Vasfi Çakıroğlu oldu.

Kiraz Belediye Başkanı Saliha Şengül ile anlaşamadığı için görevinden alınan İlçe Başkanı Mehmet Emin Avşar'ın yerine ise parti İbrahim Yılmaz'ı ilçe başkanı olarak atadı. 

Öte yandan Dikili'de yönetimi ile birlikte görevden alınan İlçe Başkanı Zafer Afyon'un yerine Önder Akşengür, Levent Bahçivan ve Semih Yalın davet edildi. İlçeye bir başkan atama kararı çıkmazken, isimlerin yeniden değerlendirilmesine karar verildi. (Egede Son Söz)


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.