POLİTİKA Haber Girişi : 24 Mayıs 2016 15:53

'Davutoğlu'nun Prensi'ydi ama şimdi kendi havasında

'Davutoğlu'nun Prensi'ydi ama şimdi kendi havasında
Binali Yıldırım'ın Başbakanlığı en başta İzmir Milletvekilleri'nin ana gündem maddesi oldu. Biri hariç! AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Turhan'ın gündeminde siyaset değil ekonomi vardı

BÜNYAMİN DOBRUCALI /          

Sadece AK Parti'nin değil siyasetin ana gündem maddesi önce AK Parti olağanüstü kongresi ardından Binali Yıldırım'ın liderliğindeki yeni kabine oldu. Erzincan ve İzmir arasında 'Binali Yıldırım'ı sahiplenme yönünde yaşanan çetin rekabette AK Parti İzmir teşkilatı verdiği bir fireyle dikkati çekti. Ahmet Davutoğlu'nun Prensi olarak adlandırılan ve siyasete ilk girdiği günlerde geleceğin Ekonomi Bakanı olarak lanse edilen İzmir Milletvekili İbrahim Turhan, siyasetin hızlı gündeminin dışında kaldığını gösteren bir performans ortaya koydu.

 

HEPSİ KUTLAMA PEŞİNDE, O EKONOMİ VERİLERİNİN

AK Parti'nin 1 Kasım'da Binali Yıldırım dahil İzmir'den çıkardığı 8 vekil var. Nükhet Hotar, Hamza Dağ, Kerem Ali Sürekli,  Necip Kalkan, Mahmut Atila Kaya ve Hüseyin Kocabıyık gerek AK Parti kongresindeki koltuk değişimini gerekse yeni kabineyi sosyal medya hesapları üzerinden kutlarken bir ismin sessizliği dikkati çekiyordu. Davutoğlu'na yakınlığıyla bilinen İzmir Milletvekili İbrahim Turhan gündemine siyaseti değil, ekonomiyi almış olduğunu yaptığı paylaşımlarla gösterdi. Turhan sosyal medya paylaşımlarında AK Parti'deki değişimle ilgili tek bir satıra yer vermeyen sessizliğiyle dikkatleri çekmeyi başardı.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.