GÜNDEM Düzenleme Tarihi : 16 Ağustos 2020 12:00 Haber Girişi : 16 Ağustos 2020 13:36

65 yaş ve üstü yurttaşlar için sokağa çıkma kısıtlaması

65 yaş ve üstü yurttaşlar için sokağa çıkma kısıtlaması

Ülke genelinde artan koronavirüs vakalarının ardından, Bartın, Bursa ve Batman'da da 65 yaş ve üstündeki yurttaşların sokağa çıkışlarına kısıtlama getirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, 65 yaş ve üstündeki vatandaşların sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla, her gün 10.00-17.00 saatlerinde dışarıda olabileceği, bunun haricinde sokağa çıkmalarının kısıtlandığı belirtildi.

GELİN-DAMADIN YAKINI İSE MUAF

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“65 yaş ve üzeri vatandaşların, hastalığın bulaşma riskini artıran düğün, nişan gibi toplu organizasyonlara katılımlarının da bugün itibarıyla yasaklanmasına, gelin ve damadın annesi, babası durumunda olanların yasaklamadan muaf tutulmasına karar verilmiştir.”

BARTIN VE BURSA’DA DA KISITLAMA

Bursa’da da 65 yaş ve üstü yurttaşların sokağa çıkışlarına kısıtlama uygulanacağı açıklandı.

Bursa Valiliği, İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile risk grubunda yer alan 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlarımızın sağlığını korumak amacıyla sokağa çıkma ve ikametten ayrılma kısıtlaması getirildiğini duyurdu. Buna göre kentte, 8.00-10.00 ile 16.30-19.30 saatleri arasında 65 yaş ve üstü yurttaşlar sokağa çıkamayacak. Düğün durumunda ise gelin ve damadın 1. ve 2. derece yakınları ise karardan muaf tutuldu.

Bartın Valiliği’nden ise şu açıklama yapıldı:

“Aktif vakaların yaş dağılımının değerlendirilmesi sonucunda, 65 yaş ve üstü kişilerin, gelin ve damadın annesi, babası, anneannesi, babaannesi ve dedesi olanlar dışında nikâh, düğün, kına, kız isteme gibi etkinliklere katılmalarının yasaklanmasına karar verilmiştir.”

SİVAS VE KIRIKKALE'DE DE 'SINIRLAMA'

Öte yandan Kırıkkale Valiliği de koronavirüs ile mücadele tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üzeri yurtaşların sokağa çıkmalarının 10:00 ile 18:00 saatleri arasında sınırlandırıldığını bildirdi.

Sivas Valiliği de koronavirüs tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üstündekilerin 10.00 ila 17.00 saatleri dışında sokağa çıkmalarının kısıtlandığını duyurdu.

Siirt, Urfa ve Malatya’da da yaşlı yurttaşların sokağa çıkışlarıyla ilgili kısıtlama kararları alınmıştı.