POLİTİKA Haber Girişi : 29 Mart 2019 13:34

7 genç kadın olması dikkati çekti

7 genç kadın olması dikkati çekti

31 Mart öncesi seçim kampanyasının yükünü omuzlayanların başında gelen CHP Buca İlçe Gençlik Kolları’nda Yönetim Kurulu üyeleri belli oldu. Semih Güğük’ün liderliğinde sahaya çıkan gençler arasında 7 genç kadın olması dikkati çekti. CHP Buca İlçe Gençlik Kolları Semih Güğük ve Yönetim Kurulu üyeleri göreve hazır oldukları mesajı verdi.
Açıklamada şu görüşlere yer verildi…
Bir ülkede refah seviyesinin yükselmesinin, demokrasinin tam anlamıyla yaşama geçmesinin yolu kadınların hak ettiği her alanda var olmasından geçmektedir. Demokratik, aydınlık bir toplum için kadınların güçlenip, etkinlik alanlarının genişletilmesi büyük önem taşımaktadır. Kadınların değişime öncülük etmesi ve eril anlayışın yarattığı statükoyu aşması, mücadele etmesi ve siyasette kendini var edebilmesi desteklenmelidir. Partimizin bu şiarı ile hareket ederek yönetim anlayışında kotalara bağlı kalmadan kadın varlığını önemseyerek yönetim listemizi oluşturduk. CHP’nin genç kadınlara siyaset içerisinde yer vermesi, görev almalarına öncelik etmesi, bu bağlamda çağdaş sosyal demokrasinin ilkelerine eklemlenmesi partimizin en önemli hedefleri arasındadır. Kadın ve erkeğin her alanda ortak hareket etmesi, işbirliği içinde olması , eşitlikçi bir bakış açısıyla hareket etmeleri gerekmektedir. Demokrasinin tam olarak başarılı olması aralarındaki bu farklılıklar ile yapılan işleri zenginleştirmeleri ile mümkündür. Bunun da siyasete yansıması ve siyasette karşılık bulması gerekir.
Siyasetin ilk temeli olan yerel yönetimler de Buca İlçe Gençlik kolları bir ilke Semih Güğük ile öncülük etti ve var olan kadın kotasını da aşarak 7 genç kadın ile yönetimini kurdu. İşte Semih Güğük yönetimindeki Buca İlçe Gençlik Kolları yönetim listesi;
1.Özge GÜLFIRAT
2.Aysun KILIÇ
3.Gizemcan MERAL
4.Buse YAŞAR
5.Seval ALKA
6.Ebru DEMİRTAŞ
7.Türkan ŞİMŞEK
8.Cihan DÜRMÜŞ
9.Ali Yar YÜCEL
10.Erencan KARAGÖL
11.Muhammet ÖZBEN
12.Engin KASAY
13.Kadir GÖZE
14.Oğuzcan SOLAK