85. Fuar'ın "Misafir Azizi"

85. Fuar'ın

"Misafir Azizi"

 İzmir Fuarı, 85. Kez kapılarını açtı

Malezya onur konuğu ülke ve Manisa onur konuğu şehir, temsilcileriyle açılış törenindeydi.

Tema: İnovasyon?

İnovasyon Şube Müdürlüğü'nü ilk kez idari yapısına katan İzmir Büyükşehir Belediyesi, öz evladı İzmir Enternasyonal Fuarı'nın 85. Düğününde, bir "heyecan"dan çok bir "rutin" organizasyon planlamasıyla karşımızdaydı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun konuşması bile, önceki yıllardaki konuşmaların "takla attırılmış" haliyle huzurdaydı.

İzmir Büyükşehir'in "taklacı güvercin" bürokratlarının yüzüne yapışan "açılış bittiğinde, yazlık yolu görünür" havasını ben hiç anlatmayayım!

Belediye başkanlığı görevi ciddi bir iş.

Ekibiyle, tepeden tırnağa inanmayı, ortak ülküye ulaşmak için çalışmayı, en küçüğünden en büyüğüne tüm faaliyetlerde tek yürek olmayı; sana sorumluluk veren kent halkına saygı gereği yaparsın.

Yorulabilirsin, bıkabilirsin, insanlar seni sıkabilir, "yeter" de diyebilirsin.

Sonuçta insansındır.

Kendin için "Abbas yolcu" dediğin bugünlerde, İzmir Büyükşehir Aziz'inin 85. Yıl İEF kürsüsündeki varlığı, 85. Fuar temasındaki inovasyonun-yeniliğin  güzel İzmir için ne kadar da acil ve önemli ihtiyaç olduğunu düşündürttü bana.


***


CHP İzmir Kongresi'nde, Alaattin'in sihirli lambasının "cin"i olup, delegelere "dile benden ne dilersen" diyen;  "istihdam kartı"yla oy avcılığına çıkan sen!

Fedakarlık yaparak yazlığından kalkıp 15 Temmuz sonrası CHP öncülüğünde Gündoğdu'daki "demokrasi mitingi"ne gelen "lamban" yoldaşın istifa edip partisini yolda bırakınca; ona destek toplantısı yapıp, parti geleneklerini hiçe sayarak "Ona destek isteyen" sen!

Ama iş İzmir ve kentin geleceği, senin adaylığın olunca "Abbas Yolcu"?

85. İEF konuşmandaki heyecansızlığından maalesef çok şey okunuyordu.

Neyse ki, bürokratlarının "Manisa 45 dakika" diyerek, fuar süresince "misafirhane bile ayarlamayı unuttuğu" kardeş kent Manisa'nın Büyükşehir Başkanı Cengiz Ergün, kürsüde aradığımız "heyecan"ı kısmen yaşattı bize.

Azizim, 85. Fuar'ın "misafir başkanı" gibiydin aslında.

Ne dersin? 

Bu kentte "inovasyon"a senden başlamakta fayda var.

Aynaya baksan, "Evet yenilik benden başlamalı" desen, 85. Fuar buna kapı aralasa hayırlı olmaz mı?

Dürüstlüğüne, son dönem tepe yönetici bürokratlarındaki tercihlerindeki doğruluğa rağmen, "Abbas Yolcu?"

Öyleyse Azizim:

Vakit tamam.

Akşam diyordun, işte oldu akşam.

İzmir daha çok vakit kaybetmeden, çık şu yolculuğuna.

Erken de gitsen, sorun etmeyiz?

Arkandan su bile dökeriz?

 

Etiketler : fuar
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.