KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 14 Ağustos 2016 00:11

85.İEF konserleriyle nefes kesmeye aday

85.İEF konserleriyle nefes kesmeye aday
85. İzmir Enternasyonal Fuarı Çim Konserleri, 10 gün boyunca her gün festival tadında konserlerle milyonları coşturacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenecek olan 85. Enternasyonal Fuarı'nda her gün yeni bir konserle festival havası yaşanacak. Müzikseverler, 10 gün boyunca hayranı olduğu sanatçıları canlı olarak izleme fırsatı bulacak, dilediğince eğlenecek.

Her yaştan binlerce müziksevere hitap eden konserler dizisinde, Türk pop müziğinden rock ve alternatif metale, arabeskten Türk halk müziğine kadar sevilen sanatçılar sahne alacak. 26 Ağustos 2016'ta başlayacak fuarın ilk günündeMurat Boz, Migros sponsorluğunda hayranlarıyla buluşacak. Yeni çıkardığı "Janti" albümüyle hayranlarının beğenisini toplayan Boz, albümünün ilk konserini İzmir Fuarı'nda verecek. Boz, konserinde söz ve bestesi kendisine ait "Elveda Deme" ve "Siyah Gün" adlı şarkılarını da hayranlarının beğenisine sunacak.

En çok hayran kitlesine sahip sanatçılardan biri olan Murat Dalkılıç ise 27 Ağustos'ta sevenleriyle buluşacak. İzmirli genç sanatçı Migros sponsorluğunda gerçekleştireceği konserinde, "Epik" adlı yeni albümünü sevenleriyle paylaşacak. Dalkılıç, söz ve müziği kendisine ait birçok şarkısıyla hemşehrilerine unutulmaz bir gece yaşatacak.

GECELER 'DARMADUMAN'

alternatif duruşuyla dinleyicilerini büyüleyen rock grubu Duman da 28 Ağustos'ta Fuar Çim Konserleri'nde en iyiperformanslarından birini sergileyecek. Türkiye'nin en tanınmış rock gruplarından biri olan Duman, "Darmaduman" isimli son albümündeki şarkıları ile "Aman Aman", "Senden Daha Güzel" ve "Bu Akşam" gibi en sevilen parçalarını seslendirecek.

Arabeskin güçlü sesi Kibariye ise Tepecik Filarmoni Orkestrası ile birlikte ritmin en üste ulaşacağı bir eğlenceye imza atacak. Mozart'ın senfonilerini Roman müziği ile düzenleyen 15 gençten oluşan Tepecik Filarmoni Orkestrası, Kibariye ile 29 Ağustos'ta izleyenlerin kulaklarında farklı bir tını bırakacak.

Birçok sanatçıya söz ve müzik desteği veren başarılı aranjör Fettah Can, en güzel şarkılarını 85. İEF Fuar Çim Konserleri'nde 30 Ağustos akşamı hayranları için söyleyecek. Son albümü "Sen En Çok Aşksın"da yer alan birbirinden güzel şarkıları seslendirecek başarılı sanatçı, fuar ziyaretçilerine keyifli dakikalar yaşatacak.

NOSTALJİYE alterNATİF YOLCULUK

alternatif Metal ve Anadolu Rock müziğin simgelerinden Hayko Cepkin, 31 Ağustos'ta alternatif müzik tutkunlarını buluşturacak. Kendine has tarzıyla ve farklı şovlarıyla adından söz ettiren sanatçı, "Beni Büyüten Şarkılar" isimli albümündeki şarkılarını seslendirecek. Cepkin, nostaljik parçaları kendine özgü yorumuyla harmanlayıp, hayranlarını zamanda yolculuğa çıkaracak.

1 Eylül Dünya Barış Günü'nde ise Edip Akbayram, özgürlük ve barış şarkılarıyla Fuar Çim Konserleri'nde olacak.  Fuar ziyaretçileri, Akbayram'ın unutulmaz şarkıları arasında yer alan "Aldırma Gönül" ve "Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz" şarkılarını hep bir ağızdan söyleyip barış temennilerinde bulunacak. Türkülerle taçlanacak konser, 1 Eylül Dünya Barış Günü Konseri olarak düzenlenecek.

MÜZİĞİN 'DİVA'SI FUAR'DA

85. İzmir Enternasyonal Fuarı 2 Eylül gecesi "Süperstar"ı ağırlayacak. Her yaştan müzikseverin gönlünde şarkıları ile iz bırakan Ajda Pekkan, enerjisi ve sahne şovlarıyla yine kendine hayran bırakacak. Müziğin yaşayan efsanesi, müzik dünyasına damgasını vurmuş unutulmayan şarkılarının yanı sıra yeni hit şarkılarıyla da göz dolduracak.

Türkiye'nin en iyi rock gruplarından Athena, slogan haline gelmiş şarkıları ve sempatik duruşları ile hayranlarını 3 Eylül'de Fuar Çim Konserleri'nde karşılayacak. Punk rock tarzında müzik yapan Athena, son albümleri olan "Kafama Göre"nin yanı sıra "Herşey Güzel Olacak", "Senden Benden Bizden", "Ben Böyleyim" ve birçok şarkısıyla gençlere eğlenceli bir gece yaşatacak.

GÜÇLÜ SES, UNUTULMAZ YORUM

85. İzmir Enternasyonal Fuarı'nın son gecesinde Sertab Erener, Vestel sponsorluğunda sahneye çıkacak. Bugüne kadar 5 milyona yakın albüm satan ve sayısız ödül alan sanatçı, güçlü sesiyle dinleyenleri büyüleyecek. Erener, 4 Eylül gecesi hayranlarıyla hasret giderecek. Son albümü "Kırık Kalpler"i müzikseverlerle  paylaşacak başarılı sanatçı, unutulmaz şarkıları ve muhteşem sahne performansıyla göz dolduracak.

İzmir'in sıcak yaz gecelerine keyif katacak Fuar Çim Konserleri, 26 Ağustos-4 Eylül 2016 tarihleri arasında, her gece saat 21.30'da gerçekleşecek. Kültürpark yeraltı otoparkı üstü çim alanında, her gün farklı bir sanatçı, muhteşem performanslarıyla müzikseverlere festival gibi bir fuar yaşatacak.

Tüm çim konserlerinin ve etkinliklerin ücretsiz takip edilebileceği fuara giriş ücretleri İzmirim Kart ile geçişte tam 3 TL, öğrenci 2 TL olurken, jetonlu geçiş 3 TL olarak belirlendi. Ayrıca fuara, İzmirim Kart sahibi engelli ve refakatçisi, gazi ve gazi yakını ile şehit aileleri ücretsiz giriş yapabilecek.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.