YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 15 Mayıs 2018 16:50

Açıkhava AVM isteyen esnaf, Başkan Şenol’u Ağırladı

Açıkhava AVM isteyen esnaf, Başkan Şenol’u Ağırladı
Cadde Kemal Reis Platformu çatısı altında bir araya gelen esnaflar, caddelerinin 'açıkhava AVM' haline gelmesini istemişti.

Açıkhava AVM isteyen esnaf, Başkan Şenol’u Ağırladı

Cadde Kemal Reis Platformu çatısı altında bir araya gelen esnaflar, caddelerinin 'açıkhava AVM' haline gelmesini istemişti. Esnaflar, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’u makamında ziyaret ederek, istek ve taleplerini dile getirmişlerdi. Başkan Şenol’u Kemal Reis caddesine kahvaltıya davet eden platform üyesi esnaflar taleplerini yerinde anlatmak istemişlerdi.

Kemal Reis Caddesinde bulunan bir kafede düzenlenen kahvaltıya Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, İmar İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mithat Kale, Fen ve Temizlik İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Önder Keskin, Kültür ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Barış Çağlar Çevik ve Cadde Kemal Reis Platformu üyesi esnaflar katıldı.

Cadde Kemal Reis Platformu üyesi esnaflar projelerini ,taleplerini, isteklerini Başkan Şenol ve Başkan Yardımcılarına anlattılar. Platform üyesi esnaflar cadde ile ilgili çizilen projeleri Başkan Şenol’a detaylı bir şekilde sundular.  Gaziemir’e katma değer sağlayacaklarını söyledikleri projenin diğer caddelerdeki esnaflara da örnek olabileceğini aktardılar. Başkan Şenol’da pozitif projelere her zaman açık olduklarını söyledi.

Platform Sözcüsü İsa Çankaya, Gaziemir’e katma değer sağlayacak bir proje ürettiklerini, Gaziemir’in en gözde caddelerinden birini daha işlek bir hale getirmek istediklerini söyledi. Çankaya, projelerinin içerisinde peyzaj düzenlemeleri, ışıklandırma çalışmaları, cadde girişlerine kemerler yapılması, palmiye ağaçları dikilmesi, kültürel  ve sosyal etkinlikler bulunduğunu aktardı.

Caddenin AVM'lere, Akçay caddesine, havalimanına, Esbaş’a ve İzmir Fuarı’na çok yakın bir konumda bulunduğunun altını çizen platform üyesi esnaflar, ramazan ayına yönelik kültürel ve sosyal etkinlikleri belediye işbirliği ile yapabileceklerini söylediler.

Cadde esnafının projelerini dinleyen Başkan Şenol, Caddelerde Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hareket edildiğinin altını çizdi. Kemal Reis Caddesi ile ilgili talep edilen değişiklikler ve projeleri  İzmir Büyükşehir’e mutlaka ileteceklerini söyledi. Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin programında cadde ile ilgili bazı değişikliklerin olduğunun altını çizdi.

Başkan Şenol, Gaziemir’le ilgili göreve geldikleri günden beri ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. İnsani Geliştirme Vakfı tarafından Türkiye’deki 186 ilçe arasında İnsani Geliştirme Endeksi'nde  'çok yüksek insani gelişme' sınıfı ile 23. sırada yer aldıklarını hatırlattı. Çanakkale ile birlikte havası en temiz kent seçildiklerinin altını çizdi. 'En İyi Evde Sağlık Hizmetleri' kategorisinde Türkiye 1. Olduklarını aktaran Şenol, eksiklerin yüzde yüz olarak hiç bitmeyeceğini ancak Gaziemir Belediyesi olarak vatandaşın,esnafın talep istek ve şikayetlerine anında çözüm bulmaya çalıştıklarını söyledi.  Whatsap hattı ile ilgili de bilgi veren Şenol, vatandaşların 05492513535 nolu hizmet hattına attıkları istek şikayet ve taleplerin ilgili müdürlüklere anında iletildiğini söyledi.

Gaziemir’i daha yeşil bir yer yapmak için uğraştıklarını 6 ayda üç park açacaklarını ve bu parkların her birinin 15 dönümden büyük olduğunu söyledi.

Gaziemir Meydan Projesi  ile ilgili de  gelen bir soru üzerine bilgi veren Başkan Şenol, 1 yıl içinde meydan projesiyle ilgili ciddi gelişmeler olacağının müjdesini verdi. Başkan Şenol , Gaziemir’le ilgili hayallerinden bazılarını gerçekleştirdiğini söyledi. Belediye binasını modern olarak yeniden inşa ettiklerini vurguladı. Meydan Projesinin de hayallerindeki projelerinden biri olduğunu sözlerine ekledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.