POLİTİKA Haber Girişi : 30 Temmuz 2018 18:02

AÇIKLAMA GELDİ

AÇIKLAMA GELDİ
Türkiye İşçi Partisi (TİP), geçen aralık ayında yeniden açılarak, siyaset sahnesine katılmıştı. TİP’in kurucuları arasında Türkiye Komünist Partisi’nin eski genel başkanı Erkan Baş ve Barış Atay da vardı.
O Partiye geçiyorlar

Türkiye İşçi Partisi (TİP), geçen aralık ayında yeniden açılarak, siyaset sahnesine katılmıştı. TİP’in kurucuları arasında Türkiye Komünist Partisi’nin eski genel başkanı Erkan Baş ve Barış Atay da vardı. Erkan Baş, İstanbul üçüncü bölgeden; Atay memleketi Hatay’dan milletvekili seçildi.

Baş ve Atay'ın seçimden sonra partilerine katılma yönünde HDP ile anlaştığı öğrenildi. İki vekilin TBMM’nin açılmasından önce HDP’den ayrılıp TİP’e katılması beklendiği iddia edildi.

AÇIKLAMA GELDİ

Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekili Barış Atay ve Erkan Baş’ın danışmanları, BBC Türkçe’ye yaptıkları açıklamada, milletvekillerinin ayrılma haklarını saklı tutarak HDP’ye katıldıklarını, şu an için böyle bir kararları olmasa da önümüzdeki aylarda bunun gündeme gelebileceğini söylediler.

TİP, MECLİS'E SOSYALİST VEKİL SOKMAYI BAŞARAN İLK PARTİ

1961 yılında Türkiye'de kurulan siyasi parti. TBMM'ye milletvekili seçtirebilen ilk sosyalist parti olmuştur. 1971 ve 1980 darbeleri sonrasında kapatıldı. 1988 yılında TKP ile birleşerek Türkiye Birleşik Komünist Partisi kuruldu. TİP, Aralık 2017’de Baş ve Atay ile bir grup arkadaşı tarafından son kez kuruldu. Mynet.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.