POLİTİKA Haber Girişi : 15 Aralık 2017 14:16

Ada Kadın Kolları Başkanlığına Aday

Ada Kadın Kolları Başkanlığına Aday
Cumhuriyet Halk Partisi Buca'da kongre heyecanı devam ediyor. Hicran Ada 24 Aralık Pazar günü yapılacak Kadın Kolları seçimlerinde Kadın Kolları Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı.

Ada Kadın Kolları Başkanlığına Aday

Cumhuriyet Halk Partisi Buca'da kongre heyecanı devam ediyor. Hicran Ada 24 Aralık Pazar günü yapılacak Kadın Kolları seçimlerinde Kadın Kolları Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı. Ada, uzun yıllardır parti çalışmalarının içinde olduğunu ifade ederek bütün mahallelerde kadın olarak çalışmalar yapacaklarını ve birçok kadını partiye üye yaparak birlik ve beraberlik içerisinde bu göreve talip olduğunu açıkladı.

  "CUMHURİYETİN DEĞERLERİNE İNANDIK"

CHP Kadın Kolları Başkanlığına aday olduğunu ifade eden Hicran Ada, Atatürk ilkelerini benimsemiş, CHP'ye gönül vermiş biri olarak bu görevi üstlenmek istiyorum. Biz sosyal demokratlar, her zaman hak arayan adalet ve eşitlik peşinde koşan, buna sebeple ezilen, bastırılan ve ötekileştirilen taraf olduk. Ama mücadele etmekten vazgeçmedik. Çünkü cumhuriyetin değerlerine ve öğretilerine sadık kaldık, inandık"diye konuştu.

KADIN ÖZGÜRCE DÜŞÜNMEDEN TOPLUM ÖZGÜRLEŞEMEZ

Tarihe iyi niyetle yön vermiş her ideoloji ve o ideolojinin bütün savunucularının  ilkin  ezilen ve ötekileştirilen azınlıklar olduğunu hatırlatan Ada kadınlar partinin tuğlalarıdır ve ancak bütün tuğlalar sağlam olursa o parti ayakta durur. Fakat içlerinden bir tuğla çürüyüp, yozlaşırsa bütün parti yozlaşmaya yüz tutmuş demektir. Dolayısıyla partinin en küçük yapıtaşı bile mücadelemiz için büyük bir önem teşkil eder. Öte yandan hak, adalet ve eşitlik anlayışı önce kadının özgürlüğünde aranmalıdır. Çünkü kadın özgürce düşünmeden, toplum özgürleşemez. Kadının örgütlenmesi bu noktada bizim için büyük bir önem taşır"

"BİZ BİRLİKTE OLURSAK GÜÇLÜYÜZ"

Cumhuriyetçi bir hareketin  başarılı olması için önce kadınların özgürleşmesi gerektiğine dikkat çeken Ada "Başarılı her hareket kadının  özgürleşmesiyle başlar ve programlı çalışmayla devam  eder. Ben bunun bilincindeyim. Bu sebeple CHP Kadın Kolları'nda başkanlık yapmak ve cumhuriyetçi bir devrime hizmet etmek istiyorum. "Sizlerle birlikte genel, yerel ve referandum seçimlerinde özveriyle çalıştık. Üzerimizdeki baskını arttıran, Cumhuriyetin kazanımlarını içselleştirememiş yönetim anlayışına karşı Cumhuriyet Halk Partili kadınlar olarak hep birlikte çabaladık ve çabalıyoruz. Bu çabalarımızın sona ermeyeceğini bilsinler. Laikliğin, eşitliğin, Atatürk devrimlerinin sonsuz savunucu ve bekçisi olacağız. Kimseden korkmuyoruz. Boyun eğmeyecek, hiç kimse tarafından sindirilemeyeceğiz. Bu mücadeleyi sürdürürken, bizi birbirimize bağlayan değerlerimizi bizler de bir an olsun aklımızdan çıkarmamalıyız. 80 milyon insanı ile Edirne'den Kars'a koca bir aileyiz. Tarihimiz, kültürümüz, oyunlarımız, hikayelerimiz bir. Biz birlikte olursak güçlüyüz. Bu gücün farkında olan Türkiye'nin birleştirici gücü Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizler bunu bir an dahi aklımızdan çıkaramayız. Hep birlikte 2019'da daha iyi bir Türkiye için el ele vererek çalışacağız, başaracağız. Tüm Kadın üyelerinin desteklerini bekliyorum"dedi.



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.