YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 19 Haziran 2020 14:30

ADALAR’DA YENİ DÖNEM BAŞLADI

ADALAR’DA YENİ DÖNEM BAŞLADI

ADALAR’DA YENİ DÖNEM BAŞLADI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, at ölümleri ile gündeme gelen Adalar’daki fayton sorununu sona erdiren elektrikli araç projesini hayata geçirdi. Mesaisinin büyük bölümünü Adalar’a ayıran İmamoğlu, tanıtımını yaptığı ilçenin yeni ulaşım araçları ile atların barındığı ahırları ziyaret etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Büyükada'da Adalar Belediyesi'ni ziyareti sonrası elektrikli araç park ve şarj istasyonu atölye alanına giderek, araç sürüşlerini başlattı ve İSPARK at ahırlarına giderek incelemelerde bulundu. İmamoğlu'na, İBB üst yönetimi de eşlik etti. Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül'ü makamında ziyaret eden İmamoğlu, ilçe belediye başkanlığı döneminde Adalar'ın İBB tarafından nasıl görmezden gelindiğine tanık olduğunu vurguladı. O zamanki tavır ve davranışların "siyasi" olduğuna dikkat çeken İmamoğlu, "Bu ve benzeri eksikliklerden dolayı, ihmal edilmiş Adalar'a göreve geldiğimiz günden itibaren bir başka boyutta baktık. Erdem Başkannımızın ekibi ile İBB'yi bir araya getirerek, bu süreci başlattık" dedi.
'ADALARA’A HAK ETTİĞİ DEĞERİ VERECEĞİZ'
İmamoğlu ve beraberindeki heyet, belediye ziyaretinin ardından kamuoyunun yakından takip ettiği "faytondan elektrikli araçlara geçiş süreci"ni başlatmak üzere belirlenen alana geçti. İmamoğlu, burada, ilk olarak elektrikli araçları kullanacak personelle tanıştı. İBB Genel Sekreteri Orhan Demir'den, Adalar'daki fayton kullanımından kaynaklı atlara eziyet sorununa çözüm getirecek projeyle ilgili bilgiler alan İmamoğlu, ziyaretle ilgili değerlendirme konuşmasını, yeni araçların önünde ve yanına personeli alarak yaptı. "İstanbul'un Prensi" olarak bilinen Adalar'ın hak ettiği değeri bulması için çalıştıklarını vurguladı. "Adalar'daki temel duruşumuz, kültür-sanat ve turizm üzerine bir süreç tanımı" diyen İmamoğlu, bölgeye özgü organik tarım çalışmaları içinde olduklarını duyurdu.
'KAYMAKAM BEYİN BİLGİ EKSİKLİĞİ VAR'
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Adalar Kaymakamlığı'nın İBB'nin 60 elektirikli araç kullanımı için yaptığı başvuruyu Karayolları Trafik Kanunu'na uyulmadığı gerekçesiyle reddetmesine ilişkin konuşan İmamoğlu, "Yolda söylediler ama dediğim gibi karayollarına uygun değil vs. bir bilgi eksikliği var. Çünkü biz kararla tüm yolları yaya yolu ilan ettik. O yollara uygun araçlar. Keşke kaymakam bey aramızda olsaydı. Her şey tamamlanacak ve araçlarımız hayata geçecek. Valimizle de dün görüştüm. Süreçle ilgili bilgi verdim. Pazartesi günü tekrar bir araya geleceğiz" dedi. Adaya gelişinde bazı faytoncuların yaptığı protestosuyla ilgi bir soruya ise İmamoğlu, şu yanıtı verdi: "Olacak tabii ki. Biz, farklı görüşlere saygı duyuyoruz. Yani 10-15 vatandaşımız, orada bize, faytonun devam etmesi konusundaki dileklerini ilettiler. Duyuyoruz bu sesi; duymuyor değiliz. Ama bir yandan da yüzbinlerce, hatta milyonlarca insan bu işin sona erdirilmesi konusunda bir vicdan ortaya koydu. Adalar'daki şu andaki kanaatimiz, faytonun olmaması yönünde. Bu konuda hem biz hem valiliğimiz hem de kaymakamlığımız hatta devletin başka yetkilileri bunun olmaması konusunda ortak bir karar oluşturmuştur. Meclis'ten de oy birliğiyle bu karar geçti. Şu an uygulama devam ediyor; ama farklı görüşte olanların da sesini duyuyoruz."