KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 18 Mart 2017 21:28

Ağır ile Arafta

Ağır ile Arafta
Gazeteci, Fotoğraf Sanatçısı Serdar Ağır'ın dördüncü kişisel fotoğraf sergisi "Araf", 25 Mart Cumartesi sanatseverlerle buluşacak.
Gazeteci, Fotoğraf Sanatçısı Serdar Ağır'ın dördüncü kişisel fotoğraf sergisi "Araf", 25 Mart Cumartesi sanatseverlerle buluşacak. Türkiye'nin farklı noktalarında a'rafta kalmış insan portreleri, mekanlar ve anlar, Ağır'ın bakış açısıyla karşınıza çıkacak. Bu anlar bir gün Kemeraltı Çarşısı, bir gün sokakta yaşamak zorunda kalanlar, bir gün de içimizi ısıtacak Balçova üzerinde batan güneş olacak. Zamanın insan üzerindeki izlerini anlatan ve Serdar Ağır'ın 34 yıllık gazetecilik geçmişinden süzülen fotoğraflar bir anlamda Türkiye'nin de bugünlere nasıl geldiğini bizlere sunacak. Ağır'ın meslek yaşamı boyunca yaptığı çalışmaların derlemesi olacak fotoğrafların yer aldığı sergi, Bornova A'rafta Kafe'de izleyicisiyle buluşacak. 
Serginin açılışı saat 18.30.  Yer..
Kazım Dirik Mah. 157 Sokak No: 1/A Bornova 


 
Varolma savaşı 1982'den bu yana gözlemlerini, yaşanmışlıkları fotoğraf karesine sığdırmaya çalışan Ağır, "Yaşamak, hergün bizi biraz daha çevreleyen umutsuzlukların ortasında varolma savaşı değil midir?" diyor. 1966 doğumlu Serdar Ağır, 1983 yılında mesleğe ilk adımı İzmir Ticaret gazetesinde atar. 1988 yılında Cumhuriyet gazetesine geçer. Ağır, montaj, pikaj, karanlık oda, foto muhabirliği, yazıişlerinde sayfa sekreterliği, gece yazıişleri sorumlusu ve görsel yönetmen olarak görev alır. Ardından Ege'de Sekizincigün, Yenigün, Milliyet, Ege Telgraf gazetelerinde Görsel Yönetmen,Yazı İşleri Müdürü olarak çalışır. Bölgede yayın yapan birçok gazeteye kuruluş aşamalarında destek vermiştir.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.