POLİTİKA Haber Girişi : 28 Temmuz 2017 15:46

AK Parti Buca'da 'sandık' heyecanı

AK Parti Buca'da 'sandık' heyecanı
AK Parti Buca, kendine özgü bir rekora imza atmaya hazırlanıyor. 2011'in Aralık ayından bu yana sandığa hasret kalan ilçede delege seçimleri tamam sıra 6 yıl sonra ilk kez yapılacak ilçe kongresinde

BÜNYAMİN DOBRUCALI/ 

'Geç olsun, güç olmasın' sözü AK Parti Buca teşkilatı için en uygun tanımlama olabilir mi? 2011'in Aralık ayından bu yana sandığa hasret olan ilçe teşkilatı 'Şeytan'ın bacağını kırmaya hazırlanıyor. Tam 6 yıldır ilçe kongresine hasret olan ilçede uzun yıllar sonra gerçekleştirilecek kongrenin heyecanı var.

DELEGE SEÇİMLERİ TAMAM

İlçe teşkilatı 22 Temmuz'da delege seçimlerini hem de şölen havasında gerçekleştirmeyi başardı. Neşat Arslan'ın yerine atamayla göreve gelen İlçe Başkanı Mustafa Arslan'ın teşkilat içinde ilk ciddi sınavı olan delege seçimlerinde medyanın ilgisi Cemil Şeboy, Ünal Ömür, Rifat Sait, Paşa Çelebi, Mehmet İlkbahar, Mehmet Girgin, Mustafa Solmaz ve Neşat arslan gibi isimlerin delege listesinde yer alması üzerindeydi. Parti tabanında ise bir çok ismin kendi  mahallesi yerine başka mahalleden delege yazılmasına yönelik tepkiler vardı.

NEDEN FARKLI MAHALLE!

İlçe kurmaylarına göre bazı delegelerin başka mahalleden yazılmasının ardında başka niyet aramaya gerek yok. Bu duruma neden olarak AK Parti Genel Merkezi'nden gelen talimat gösteriliyor. Bu talimata göre bütün ilçe teşkilatları yüzde 30 mahalle yönetiminden, yüzde 10 kadın kollarından, yüzde 10 gençlik teşkilatından, yüzde 20 STK'lardan ve yüzde 40 maclis üyesi, eski vekil ya da ilçe başkanlığı yapmış insanlardan oluşmak zorunda. Bu talimat nedeniyle bazı mahallelerde zorlandıklarını belirten parti kurmayları, 'diyelim ki bir mahallede 5 delege seçilmesi lazım. O 5 delege eski başkan, meclis üyesi ya da vekille dolduğu anda o mahalleden seçilmesi gereken ismi mecburen başka mahalleye kaydırmak zorunda kaldık. Olayın altında başka bir gerekçe aramaya gerek yok' mesajını verdi.

 

TEK ADAY ŞARTI!

2011 Aralık ayında Mustafa Solmaz'ın başkan seçildiği ilçe kongresinin ardından Buca teşkilatı kongresini gerçekleştiremeyen tek ilçe olarak dikkatleri üzerine toplamıştı. Genel Merkezin tek aday talimatına rağmen Neşat Arslan'ın karşısına aday olarak çıkmakta direnen Cafer Büyükalmus 2014'te kongrenin iptaline neden olmuştu. Genel Merkez'in ilçe kongresine tek adayla gidilecek talimatı bu kongrede de geçerli. Mustafa Arslan'ın bu kongreye tek aday olarak katılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

KONGRE NE ZAMAN?

AK Parti'nin ilçe kongre süreci 12 Kasım tarihine kadar devam edecek. Buca teşkilatının kongreye yönelik yol haritasında kongreyi kurban bayramından önce tamamlamaya yönelik plan var. Bu konuda son karar Genel Merkez'e ait. İlçe teşkilatının Genel Merkez'e 19 ya da 20 Ağustos tarihini önermesi bekleniyor.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.