GÜNDEM Haber Girişi : 03 Nisan 2017 12:26

AK Parti Buca'da çok bilinmeyenli denklem!

AK Parti Buca'da çok bilinmeyenli denklem!
AK Parti Buca İlçe Başkanı Mustafa Arslan 16 Nisan referandumu öncesi ilk ciddi sınavını Buca Belediye Grup Başkanvekili seçiminde verecek gibi görünüyor
 BÜNYAMİN DOBRUCALI /

Nisan ayı AK Parti Buca'da bir süredir halı altına süpürülen bir tartışmayı yeniden alevlendirecek. Tartışmanın konusu AK Parti Buca Belediye Meclis Grup Başkanlığı koltuğuna kim oturacak sorusunda gizli. Geçtiğimiz yıl göreve atanan Buca İlçe Başkanı Mustafa Arslan'ın muhalefetine rağmen Meclis Grup Başkanvekili Ünal Ömür yapılacak Grup Başkanvekilliği koltuğunun en kuvvetli adayı olarak görülüyor.

MECLİS GRUBU İKİYE BÖLÜNMÜŞ DURUMDA

13 üyesi bulunan AK Parti Buca Meclis Grubunda Ünal Ömür'le birlikte hareket eden ya da etmesi beklenen 7 isim daha var. Mustafa Alper Gürdalı, Emrullah Duran, Serkan Elçi, Necati Özcan, Zeynep Şen, Rakip Becer ve İsmail Akmeşe'nin Grup Başkanvekili seçiminde Başkan Mustafa Arslan'la ayrı saflarda yer alma ihtimali oldukça kuvvetli. Başkan Arslan'ın 'Ünal Ömür olmasın da kimi seçerseniz seçin' yönündeki tavrını dayatma olarak gören meclis üyeleri bu konuda en azından şimdilik geri adım atmaya niyetli görünmüyor.

OLASI SENARYO 1

Mustafa Başkan'la birlikte hareket etmesine kesin gözüyle bakılan isimlerse Adnan Öztekin, Paşa Çelebi, Sezgin Tiryakioğlu, Yeşim Gülhan ve Çeliker Gökçin. Kağıt üstünde 8'e karşı 5 olarak görülen tablonun değişmesi için Başkan Arslan'ın diğer kanattan tek bir ismi ikna etmesi yeterli görülüyor. Böyle bir durumda 7-7 olarak oluşacak tabloda Mustafa Başkan'ın oyu iki oy sayılacağı için Ünal Ömür'ün Grup Başkanvekilliği engellenmiş olacak.

OLASI SENARYO 2

Ünal Ömür ismine yönelik baskıya karşı direnen Meclis üyelerinin kendi aralarında çatlak vermemesi halinde Ömür'ün yeniden seçimi kazanmasına kesin gözüyle bakılıyor. Ancak Belediye grubuyla- ilçe yönetimi arasında kavga-çekişme tablosundan her iki tarafın da zarar göreceği bilindiğinden bir ara formül daha konuşuluyor. O formüle gore Ünal Ömür yeniden seçilse bile bu kısa bir sür için geçerli olacak ve bir kaç ay sonra Ünal Ömür bu görevinden istifa ederek ayrılacak. Bu senaryonun geçerli olması halinde Ömür'den boşalacak koltuğa oturması beklenen isimse Emrullah Duran.


GRUP BAŞKANVEKİLLİĞİ NEDEN ÖNEMLİ?


Yerel siyasette AK Parti- CHP rekabetinin kendini en rahat ifade edebildiği alan Belediye Meclis toplantıları oluyor. Ercan Tatı'nın başkanlığı döneminde AK Parti Buca Grup Başkanvekilliği görevini de yürütmüş olan Mustafa Arslan partisinin Buca Meclis grubunun çalışma temposundan memnun değil. Göreve gelmesinin ardından mahalle yapılanmalarını neredeyse sil baştan değiştiren Başkan Arslan Buca Meclis grubunda da yeni bir heyecan yaratacak yapılanma istiyor. Bu çabasını yaşama geçirip geçiremeyeeği ise Salı günü yapılacak Meclis toplantısında belli olacak
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.