POLİTİKA Haber Girişi : 24 Nisan 2017 11:31

AK Parti Buca'da hedef büyüttü

AK Parti Buca'da hedef büyüttü
16 Nisan referandumunun ardından 'yerel siyaset' kendi gerçek gündemine dönüş için kolları sıvadı. AK Parti Buca İlçe Başkanı Mustafa Arslan bu konuda yol haritasını çoktan hazırlamış bir isim olarak dikkati çekiyor

 Nisan referandumu geride kaldı, siyasetin yaklaşık iki aydır yükselen tansiyonu bir nebze olsun normalleşmeye başladı. Referandumun yükünü iki parti ve bu iki partinin temsilcileri üstlendi. Terazinin bir tarafında CHP diğer tarafında ise AK Parti kampanyanın başladığı ilk andan sonuçların belli olduğu son ana kadar süren özverili bir çalışma yürüttü. Göreve gelmesinin üzerinden 40 gün gibi kısa bir süre geçmesine rağmen AK Parti Buca İlçe Başkanı Mustafa Arslan referandum çalışmalarından yüzünün akıyla çıkmayı başaran isimlerden biriydi. 

Mustafa Başkan Buca'da yükü birlikte omuzladıkları Teşkilat Başkanı Necati Bahçeci'yle birlikte Özlem Haber'e konuk oldu. Referandum penceresini şimdilik kapatan Başkan Arslan'ın hedefinde Buca'ya iktidar kanadından kazandırılacak hizmetler var.

İşte referandumun öncesi ve sonrasıyla Mustafa Başkan'ın değerlendirmeleri..

ÜSTÜMÜZE DÜŞENİ FAZLASIYLA YAPTIK

Biz iyi bir kampanya dönemi geçirdik. Tüm teşkilat olarak o coşkuyu, o heyecanı yakaladık. Teşkilatımızın tüm unsurları neredeyse 24 saate yayılmış bir çalışmatı 45 gün boyunca kesintisiz olarak sürdürdü. Bu süreçte hiçbir şeyi de ertelemedik. Programın üstüne program koyarak devam ettik. AK Parti Buca teşkilatının üstüne düşeni yerine getirdiğini düşünüyorum. Geriye doğru bakıp kendimiz sorguladığımda aklımıza gelip de şunu da yapsaydık daha iyi olurdu dediğim herhangi bir şey yok. Bütün teşkilatıma bu nlamda teşekkür etmek istiyorum.



5 BİN CİVARINDA OY ARTIŞI VAR

Sonuç noktasında 1 Kasım seçimleriyle kıyaslayacak olursak eğer, 1 Kasımda Buca'dan AK Parti 99 bin 441 oy almıştı biz 16 Nisanda evet noktasında 104 bin 66 oy aldık. O anlamda 5 bin civarında bir oy artışı, yeni oy gelişi var. Tabii bunu parti oyu olarak görmüyoruz. Bu bir parti seçimi değildi. Evet noktasında evete ikna ettiğimiz artı seçmen olarak düşünüyorum. MHP'den gelmiş olabilir, BBP'den gelmiş olabilir, yeni seçmenden gelmiş olabilir bu noktadan baktımızda da sonuç kötü değil.

8-10 BİN OY HAYIR'A KAYMIŞ OLABİLİR

Bunun dışında daha önce AK Parti'ye oy vermiş ama bu dönemde hayırı tercih etmiş partilimiz, vatandaşımız olabilir. Bunu ilerleyen süreçte eksiklikler nelerdir Masaya yatırıp inceleriz. Rakamsal olarak tahminin Buca'da bu durumda olan 8-10 bin civarında bir oy olduğu yönünde.  Buca'da İzmir'den farklı şöyle bir durum da var. Sandığa gitme oranı İzmir'e gore yüzde 5 daha düşük. İzmir'de katılım yüzde 86'yken Buca'da bu rakam yüzde 81. Gerek daha önce partimize oy vermiş ama referandumda hayır oyu kullanan seçmen gerekse katılmayanlar konusunda nedenlerinin tespiti konusunda bir çalışma başlatıyoruz. Buca'da her kim evet ya da hayır dediyse kazanmıştır. Bana gore bu seçimin kaybedeni yoktur. Bu seçimin kazananı millettir. Bu seçimin kazananı Buca'dır. Bu seçimin kazananı İzmir'dir.

GENEL MERKEZ DEĞERLENDİRİYOR

Genel Merkezimiz henüz ilçe bazında bir değerlendirme yapmadı. Ya da yapıyorsa bile bana gelen bir bilgi yok. Henüz İzmir bazında da net bir değerlendirme yok. Sonuçlar Mayıs sonuna kadar daha net önümüze gelecektir. Bunlar da bizim önümüzdeki dönem çalışmalarımıza ışık tutacaktır.

REFERANDUMU KUCAĞIMIZDA BULDUK

Göreve gelmemizin hemen ardından referendum sürecini kucağımızda bulduk. Biz ilk geldiğimizde teşkilatın durmuna baktığımızda 47 mahalleden 13'ünde mahalle başkanımız vardı. 13 başkandan 4 tanesine zaten ulaşamadık. Biz süreci 9 mahalle başkanımızla başlattık. Geri kalan 38 mahalle için hemen başkanını hızlı bir şekilde bulup hemen sürece dahil etmeye çalıştık ve bunda da başarılı olduk. Biz seçime girdiğimizde 47 mahallede 47 mahalle başkanımız vardı. Bu yapıyı bir ay gibi kısa bir zamanda oluşturduk. Sadece oluşturmanız yetmiyor. Evet, seni mahalle başkanı yaptım demeniz yetmiyor. Onu hızlı bir şekilde mahallesinde etkin hale getirmeniz gerekiyor ki ondan maksimum faydayı alabilesiniz. Bunu da yüzde 90 oranında başardığımızı düşünüyorum. Bu noktada teşkilat başkanlarımız da gayet iyi çalıştı.

İYİ BİR PROVA YAPTIK

Göreve gelip hemen 40 gün sonra kucağında bir seçim bulmanın bir çok zorluğu ve handikapı olduğu bir gerçek. Ama iyi bir tarafı da var bunun. Nedir o? İyi bir prova yapmış oluyorsun. Biz şu anda çok iyi bir prova yaptık. Eksiklerimizi görme adına, fazlalıklarımızı görme adına iyi yaptığımız şeyleri tespit etme adına iyi bir prova yaptık. İyi yaptıklarımızın üstüne koyarak devam edeceğiz. Özellikle SKM'de görev almış arkadaşlarım raporlarını hazırlıyorlar, 3-5 güne kadar bu raporlar bana gelecek. Bu raporları da inceledikten sonra zaten az çok kafamızda tablo belli partied daha aktif bir çalışma yöntemi ve stratejisi belirleyip yeni bir yol haritası çizeceğiz.



CALL CENTER OLUŞTURUYORUZ

Partide Call Center oluşturuyorum. Bunlar gönüllü değil maaşlı eleman olacak. Bu arkadaşlarımıza üçer aylık periyotlarda bazı görevler vereceğiz. Şimdi ilk görevleri şu. 45 bin küsur üyemiz görünüyor. Bu tip seçim çalışmalarında ulaşamıyoruz bunlara. Bir kısmının telefonu değişmiş, bir kısmı adresi değişmiş, bir kısmı ölmüş, bir kısmı ben bu partiye üye değilim diyor, bu kayıtları temizleyeceğiz. Örnek vermek gerekirse bir evimiz var bizim bu evde kaç koltuğumuz var, halımız eski mi, yeni mi, sandalyemiz yeterli mi gibi şeyleri bilmiyoruz. Harala gürele bir seçime girdik, ne bulduysak o malzemeyle yaptık biz bu yemeği. Ama buna rağmen ortaya lezzetli bir yemek çıktığını düşünüyorum. Oy anlamında bunun karşılığını alamamış olabiliriz, çünkü bu referandumun başka dinamikleri var.

İZMİR ORTALAMASININ ÜZERİNDEYİZ

Buca'nın İzmir ortalamasının 3-4 puan üzerinde çıkmış olması bizim adımıza sevindiricidir. 3 bine yakın üyelik müracaatı oldu. Onların üyelik kayıtlarını yapacağız. CHP'den önce 105 sonra 44  istifa edip partimize katılım oldu. Bu devam ediyor. Bugün bir tane daha arkadaşımız CHP'den istifa edip bize katılmak için kendiliğinden müracaat etti. Beklediğimiz gruplar var katılım için.

DAHA ÇOK MÜŞTERİ KAZANMAK İSTEYEN ŞİRKET GİBİ

Call Center olarak çalıştıracağımız arkadaşlar profesyonel olarak bu işle ilgilenen arkadaşlar olacak. Bu konuda eğitim almış arkadaşlar olacak. Bu konuda kafamda biraz daha şirket mantığıyla çalışma var. Daha çok müşteri kazanıyormuş gibi davranacağız. İyi netice vereceğini düşünüyorum.

GELENEKSEL PİKNİK DÖNEMİNİ BAŞLATIYORUZ

Teşkilatı birbirine kaynaştırma yönünde yaptığımız ve yapacağımnız şeyler olacak. Daha tam planlamasını yapmadık ama bundan sonra her yıl yapılıp geleneksel hale getirilecek şekilde 7 mayısta bir havalar da müsade ederse AK PArti Buca teşkilatı 1.Buluşmasını gerçekleştirmek istiyoruz.

HÜKÜMET KONAĞIYLA BAŞLIYORUZ

Bunun gibi kafamızda oluşmuş 7-8 tane projemiz var.

Hedefimiz önümüzdeki ilk seçim olan yerel seçimde 2019 martında Buca'yı kazanmak. Tüm hazırlıklarımızı yapıp Buca'da birinci parti olmak istiyoruz. Yüzde 50 görevimiz yerelde muhalefet. Diğer yüzde 50'de ise siyasetçi olarak Buca için yapmamız gereken görevlerimiz var. İktidarı temsil eden parti olarak Buca'ya kazanımlar sağlamaya çalışıyoruz. Bunlardan biri de kısa süre içinde gerçekleştirdiğimiz, 'seçimden sonra bakarız demediğimiz' ilk konuyu gerçekleştirdik. Kaymakamlığımız Şifa Üniversitesi'nin boşalttığı De Jong Köşkü'ne alıyoruz. Ben orayı Kaymakamla da görüştüm orayı jalka açıp adeta bir park yeri yapacağız. Dışındaki tel örgüleri kaldırıyoruz. Önümüzdeki yılda asıl hükümet konağımızı bugün bulunduğu yerde inşa edeceğiz. Yatırım planı içine aldırıp 2018'de temelini attırıp inşaatını bitirtmek istiyoruz. Tüm kurumları içine alacak, tapuyu da geri getirip bir hükümet konağı yptırmak istiyoruz. Sağlık ve ulaşımla ilgili de çok ciddi projelerimiz var.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.