POLİTİKA Haber Girişi : 19 Ocak 2017 17:06

AK Parti Buca'yı gözüne kestirdi ama!

AK Parti Buca'yı gözüne kestirdi ama!
2019 yerel seçimlerine uzun bir süre varmış gibi gözükse de AK Parti işi şimdiden sıkı tutuyor. AK Parti'nin hedef listesinin ilk sırasında yer alan Buca'da yeni yönetimin şifresi, MHP'den gelecek oylara umut bağlandığını gösteriyor

BÜNYAMİN DOBRUCALI /

Başkentte tüm gözler Meclis'teki yeni anayasa görüşmelerine çevrilmiş olsa da tabandaki tek konu referendum değil. 2019 yerel seçim hesapları şimdiden yapılmaya başladı bile. İzmir metropolde 2014 seçimlerinde hayal kırıklığı yaşayan AK Parti bu kez kolları erken sıvadı. Neşat Arslan'ı yetersiz bularak görevinden alan AK Parti Genel Merkezi yerine seçtiği isim konusunda özel bir detaya dikkat etti.

MİLLİYETÇİ OYLAR

AK Parti Buca İlçe Başkanlığı görevine atanan Mustafa Arslan sadece genç, hırslı, başarılı ve yıpranmamış  olduğu için değil siyasi kökenleri yüzünde de tercih edilen bir isim oldu.  AK Parti Buca'nın çiçeği burnunda başkanı Mustafa Arslan MHP kökenli bir isim. Arslan'ın dikkat çeken bir özelliği de Muhsin Yazıcıoğlu'nun Genel Başkanlığı döneminde Büyük Birlik Partisi'nin İzmir İl Başkanı olarak görev almış olması.

 

YÖNETİMİN 3'TE 1'İ MİLLİYETÇİ KÖKENDEN

AK Parti Buca İlçe Başkanı olarak atanmasının ardından kolları sıvayan Mustafa Arslan'ın 30 kişilik yönetim kurulunda ağırlıklı olarak MHP'ye yakın isimlerin seçilmiş olması da 2019'a yönelik hesapların bir parçası olarak görülüyor. MHP Buca İlçe eski Başkanı Ali Karakuş'un 'Mustafa Arslan'ın yönetim kurulu listesini tek tek inceledim. Üçte biri milliyetçi tabandan gelen isimler' tespiti de dikkat çekici. Ali Karakuş'un MHP'deki kurultay tartışmaları sırasında görevden alınmasının ardından MHP'nin Buca'daki ağırlığı tartışılır hale gelmişti.

YAKLAŞIK 40 BİN MİLLİYETÇİ OY KİME GİDECEK?

2014 seçimlerinde CHP adayı Levent Piriştina, AK Parti adayı Cemil Şeboy'a 15 bin 824 oy fark atarak zaferle çıkan isim olmuştu. Listenin üçüncü sırasında yer alan MHP'ye giden oysa 34 bin 374'tü. İşte AK Parti kurmaylarının 2019 seçimlerinde iştahını kabartan da MHP'ye giden yaklaşık 35 bin oy. Gerek Mustafa Arslan gerekse Arslan'ın yönetimine aldığı milliyetç kökenli isimler CHP'yle olan farkı, MHP'den gelecek ekstra oylarla kapatabilmenin hesaplarını yapıyor.

ARSLAN'IN ZOR SINAVI

AK Parti Buca İlçe Başkanı Mustafa Arslan'ın ilk zorlu sınavı referandum gibi gözükse de önünde başını ağrıtan daha doğrusu başını ağrıtmaya aday olan bir konu daha var. Görevden alınan yönetime yakın çalışan AK Parti Buca Meclis Grubu'yla Başkan Mustafa Arslan arasında soğuk rüzgarlar estiğine dair sinyaller gelmeye devam ediyor. Arslan'ın Ocak ayı meclis toplantısı öncesi Denetim Komisyonu seçiminde istediği adayları seçtirememiş olması önümüzdeki süreçte bu konuda nasıl adım atacağı sorusunu da beraberinde getiriyor. Anlaşılan AK Parti Buca'da geleceğe dönük umut verici sinyaller gelse de fırtına öncesi sessizlik olma ihtimalini de bir kenara yazmakta fayda var. En azından şimdilik.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.