POLİTİKA Haber Girişi : 22 Aralık 2016 01:17

AK Parti İlçe Başkanı Arslan'la hedef büyüttü

AK Parti İlçe Başkanı Arslan'la hedef büyüttü
AK Parti Genel Merkezi'nin talimatıyla Buca İlçe Başkanlığı görevine getirilen Mustafa Arslan göreve hızlı başladı. Çiçeği burnunda başkan atanma sürecinde yaşananlarla nasıl bir Buca teşkilatı göreceğimize dair ipuçlarını anlattı

BÜNYAMİN DOBRUCALI /

AK Parti Buca için hedefi tam 12'den vurmuş gözüküyor. Ercan Tatı'nın Belediye başkanlığı döneminde AK Parti Buca Meclis Grup Başkanvekili olarak başarılı bir performans ortaya koyan ardından AK Parti İzmir İl yönetiminde aktif olarak görev alan Mustafa Arslan Genel Merkez'in talimatıyla Buca'nın yeni patronu oldu. Buca'da ana muhalefet partisi konumunda olan AK Parti bir anlamda Mustafa Arslan hamlesiyle de ilçe teşkilatının üzerindeki ölü toprağını silkelemek istiyor mesajını da vermek ister gibiydi. Henüz 30 asil ve 30 yedek üyeden oluşacak yeni yönetim kurulunu belirleme çalışmalarını tamamlamamış olan Arslan Buca siyasetine yönelik olarak net mesajlar verdi.

İşte Başkan Arslan'ın açıklamaları.

         - Atanma sürecinizle başlayalım. Buca ilçe başkanlığı görevine getirilme sürecinde

   neler yaşandı?

Buca'da atanma süreci hızlı oldu. Görev almak isteyen başka arkadaşlar vardı. Ben partili olarak herhangi bir görevden kaçmayacağımı söyledim. Kırmadan, dökmeden Genel Merkezimiz bu süreci iyi yönetti. Görevi bize verdiler. Tabii bizim parti adabımız, parti kültürümüz görev tevdi edildiğinde 'görev istenmez, verilir' düsturu var, bize verildiğinde biz de aldık ve süreci başlattık.

Başbakanımız İzmir Miletvekili. Bizim Büyükşehir hedefimiz devam ediyor. Büyükşehiri ilk seçimde alacağımızdan eminiz. Bu süreçte Binali Bey'in İzmir'i iyi tanıması, Buca'yı iyi tanıması bizim için bir avantaj. Dolayısıyla benim başkan olarak atanma sürecinin içinde tabii ki o da vardı.

Buca'yla ilgili özel bir yönlendirmesi olmadı. Büyükşehir için Buca'nın önemli olduğunu vurguladı ve hazırlıklarımızı buna gore yapmamızı istedi. Referandumdan sonraki tek hedef yerel seçimlerde İzmirlileri bu sefer AK Parti hizmetiyle tanıştırmamız gerektiğini söyledi.

-          Yeni yönetimin oluşturulma süreci ne zaman tamamlanacak?

Çok hızlı davranmak istiyoruz. Bir an önce yönetimi oluşturup işimize bakmak istiyoruz. Süreç önümüzdeki hafta pazartesi gününe kadar tamamlanır diye düşünüyorum.

-          Yönetim listesini oluştururken nasıl bir yöntem izliyorsunuz?

İstişareyle yapıyoruz. Gerek Meclis üyeliği dönemimde gerekse daha önceki siyasi faaliyetlerimden dolayı Buca'yı tanıyorum zaten. Dediğimi gibi istişareyle partimizin için faydalı olacak, katkı koyabilecek isimlerden oluşan bir liste oluşturmaya çalışıyorum.

-          Listeyi oluştururken Buca'nın demografik yapısına yönelik, özel olarak dikkat ettiğin bir ayrıntı var mı?

Denklemde dikkat edilmesi gereken çok ayrıntı var. Demografik yapı bunlardan biri. Genç arkadaşları siyasete kazandırma bunlardan biri. Kadınlarımıza siyasette yer açma özellikle genç hanım kardeşlerimize siyasette yer verme yine aynı şekilde önemli. Bunun dışında yürütme kurulu olacak, ilçe başkan yardımcıları olacak burada 'yönetimden göreve değil de, görevden yönetime' ilkesini esas alacağım. Yani o işi iyi yapabilecek kişilerle, liyakatlı kişilerle yola devam edeceğim. Dediğim gibi bir çok denklem var burda. Partinin yapısına uygun, Buca'nın yapısına uygun tabii ki bizim çalışma yapımıza uygun bir ekip olacak. Genel kriter olarak kendi içimizde en ufak bir tartışma istemiyorum. En ufak bir tartışmaya müsahamız olmayacak. Kendi içimizde de önümüzdeki süreçte 'yürüyen bir ilçe teşkilatı değil, koşan bir ilçe teşkilatı' hedefliyoruz. Çünkü hedefimiz büyük.

-          Yönetim listesini oluşturma sürecinde İl teşkilatının herhangi bir yönlendirmesi var mı? Ya da sürece etki etmek isteyen Milletvekili var mı?

Hayır. Bir kaç güne kadar tamamlanacak bir süreç. Bugüne kadar ne Genel Merkez'den ne milletvekillerinden ne de il teşkilatından şu ismi al diye bir dayatma söz konusu değil. Ama ben istişare sürecinin içine onların da önereceği değerli insanlar varsa değerlendirmeye alacağımı söyledim. Onlar bana 'sen zaten Buca'yı tanıyorsun. İyi bir yönetim yapacağından eminiz' dediler. Çünkü hesabını bana soracaklar.

-          Buca, AK Parti içinde ilçe kongresini yapmayan tek ilçe. Bununla ilgili süreç nasıl işleyecek?

Evet Buca'da kongre yapılamadı ancak il kongresi yapıldı. Akabinde de büyük kongre yapıldığı için Buca'nın o kongre defteri kapandı. Şimdi bundan sonra bizim tabi olduğumuz süreç yine il kongresi ve Genel Merkez büyük kongresi olacaktır. Referandumdan sonra AK Parti içinde kongre takviminin işlemeye başlıyacağını tahmin ediyorum. Şuan için kongre süreci başlamış değil. Referandumdan çıkacak sonuca göre Cumhurbaşkanımızın partiye üye olması söz konusu. Zaten doğal olarak kongre süreci başlayacak demektir. Buca da tıpkı Türkiye'deki diğer ilçeler gibi aynı kongre sürecine tabi olacaktır.

 

-Yönetimi oluşturup bundan sonra 'yürüyen değil koşan bir Mustafa Arslan'la.....

Yürüyen değil koşan Mustafa Arslan'la değil, 'yürüyen değil koşan AK Parti'yla. Bundan sonra Buca'da 'ben yok, biz var'.

-          CHP'li bir belediyeye karşı siyasi mücadele vereceksiniz. Levent Başkanla bu süreçte bir iletişiminiz oldu mu?

Olmadı. Ama herhalde Başkan Piriştina bu yoğunluğun geçmesini bekliyor olsa gerek. Levent Piriştina'yla ilgili şahsi bir duruşumuz hiçbir zaman olmaz. Yani şahsiyet üzerinden karşısında olmak ya da yanında olmak diye bir durum olmaz. Buca noktasında Buca'nın kazanımlarıyla ilgili, Buca'ya yapılacaklarla ilgili onun da bizim yanımızda olmasını isteriz, biz de açık çek olarak söylüyorum bunu, biz de onun yanındayız. Bunun tam tersi Buca'nın zararına olacak her şeyde de karşısında oluruz. Burada ortak paydamız Buca. Biz de Buca'nın iyi olması, Buca'nın gelişmesi, Buca'nın güzelleşmesi için, Buca'da yaşayan insanların kentten huzur duyması, mutlu olması için çalışacağız. Mücadelemiz bu yönde olacak.İnanıyorum ki belediye başkanımızın da hedefi ve ideali budur. Bu olmalıdır zaten. Dediğim gibi ortak paydamız Buca. Buca menfaatleri doğrultusunda bizim

Üstümüze ne düşüyorsa bizim her zaman kapımız açık, elimizden gelen konusunda da bir katkı koyabileceksek hiçbir zaman hayır demeyiz. Ondan da beklediğimiz öncelikle belediyenin kaynaklarının verimli kullanılması. Çok önemli bir konu. Çünkü yatırımı kaynakla yapabiliyorsunuz. Levent Başkanla henüz bir görüşmemiz olmadı ama Buca konusunda hemfikir olduğumuzu düşünüyorum.

-          Önünüzdeki ilk zorlu sınav referandum gibi görünüyor. Buca özelinde nasıl bir sonuç bekliyorsunuz?

Ben referandumu zorlu bir sınav olarak görmüyorum. Referandumda Buca ortalamasının diğer ilçelerden daha iyi olacağını düşünüyorum.

-          O zaman soruyu tersten sorayım. Buca'nın diğer ilçelerden farkı ne olacak?

Buca aslında AK Partiyi seviyor.

-          Peki AK Parti Buca'yı seviyor mu?

AK Parti de Buca'yı seviyor. Bizim Buca'ya sevgimizi gösterme konusunda eksikliklerimiz vardı. Biz bu eksiklikleri kapatacağız diye düşünüyorum. Bu kapı herkese açık sonuna kadar. Her gelen insana ayrım yapmadan yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu politikamız devam edecek.

-          Şu an kullandığınız bina fiziksel olarak çok küçük görünüyor. Yeni bir binaya taşınma düşüncesi var mı?

Evet böyle bir düşüncemiz var. Fiziki olarak yetersiz bir bina. Çalışma ortamları, toplantı salonları yetersiz. Bizim çalışma hızımıza cevap vermeyen bir yer. Birim başkanlarımın da rahat çalışabileceği, seminerlerin de yapılabileceği, çalışma ortamı olarak daha büyük bir yer arayışına başladık.  Karşılama ve ağırlama imkanı yok şimdiki binamızın. Daha büyük bir yere geçme planımız var. Üç dört gündür arayışlarımız sürüyor. Bir kaç alternatifimiz var. Duruma gore ya kiralayacağız ya da satın alacağız. Ama yüzde 80, yüzde 90 kiralama üzerinde duruyoruz.

-          Nasıl bir teşkilat devraldınız?

Enkaz devraldım edebiyatı benim yapıma uygun bir şey değil. Partimizin mutlaka ufak tefek borçları vardır ama bu bizim iç meselemiz. Daha doğrusu bir süreklilik var. Neticede bir önceki ilçe yönetiminin devamıyız. Onların bayrağı bıraktığı yerden alıp devam ettireceğiz. Sıkıntılı gördüğümüz noktalar varsa da bunu inşallah kapatmaya çalışacağız.

-          Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Göreve geldiğimiz ilk andan itibaren yoğun bir teveccüh var. Bu bizi sevindiriyor. Sadece AK Parti'den değil, CHP içinden de MHP içinden de bize teveccüh gösteren arkadaşlar olduğunu görüyoruz.  Bu tablo bize büyük moral verdi.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Mert emre aydın 01 Ocak 1970 02:00

    Bence buca icin en iyi seçim yapildi baskanimiz mustafa arslan bu fikirleriyle buca miza iyi gelecek emin olun. En dogru secim sayin mustafa arslan goreceksiniz.

  • bucalı80'ler 01 Ocak 1970 02:00

    Bilgi birikim ve liyakatlı duruşu bucaya çok şey katacak..