YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 22 Nisan 2018 09:59

AK PARTİ KAMUOYUNU YANILTIYOR

AK PARTİ KAMUOYUNU YANILTIYOR
Bayraklı Belediyesi, Danıştay kararı ve Bakanlığın yayımladığı ilgili yönetmelikle kapatılan Mansuroğlu Mahallesi’ndeki pazar yeriyle ilgili kamuoyunu “yanıltıcı” açıklamalarda bulunulması üzerine bir açıklama yaptı.

Bayraklı Belediyesi, Danıştay kararı ve Bakanlığın yayımladığı ilgili yönetmelikle kapatılan Mansuroğlu Mahallesi’ndeki pazar yeriyle  ilgili kamuoyunu “yanıltıcı” açıklamalarda bulunulması üzerine bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:


AKP Bornova İlçe Başkanının yaptığı bir açıklamada, Danıştay kararı ve ilgili yönetmelikle kapatılan pazar yeriyle ilgili kamuoyunu yanıltıcı açıklamalarda bulunduğu görülmüştür. AKP Bornova ilçe başkanının, “Valilik Özkanlar’da PTT’nin oradaki yeri verdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi de aynısını söylüyor” şeklindeki açıklaması tamamıyla gerçek dışıdır. Bayraklı Belediyesi 2013 yılında Mansuroğlu Mahallesi’nde Telekom binasının hemen arkasındaki “eğitim alanı” olarak belirlenen yerin "pazar alanı ve otopark” yapılabilmesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne plan değişikliği talebinde bulunmuştur. 



Bayraklı Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi’ne Osmangazi’deki Bayraklı Belediyesi’ne ait planlarda “Belediye hizmet alanı (itfaiye) olarak belirlenen yerin “Eğitim tesis olanı olarak” belirlenmesini önermiş, takas teklifinde bulunmuştur. Ancak bu plan değişikliği talebi Büyükşehir Belediyesi tarafından kabul görmemiştir. İzmir Büyükşehir Belediyesi, “İmar planlarının mevcut haliyle korunmasına karar vermiştir. Söz konusu yerin (Telekom’un arkası) Bayraklı Belediyesi'ne ait 1732 metrekaresi Bayraklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nünün talebi üzerine alana ortaokul yapılması amacıyla belediye meclisimizce alınan kararla tahsis edilmiştir. Ruhsat işlemleri geçtiğimiz ay başlatılmıştır. Konu bu kadar açıkken, pazarcı esnafımızı ve kamuoyunu yanıltıcı açıklamaların altına imza atanlar bu konudan siyasi rant elde edemeyecek ve beklentileri boşa çıkacaktır. Ayrıca Valilik tarafından belediyemize “bu konuyla” ilgili yazılan herhangi bir yazı bulunmamaktadır.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.