POLİTİKA Haber Girişi : 02 Mayıs 2018 14:27

AK Parti teşkilatları olarak 24 Haziran'ı iple çekiyoruz.

AK Parti teşkilatları olarak 24 Haziran'ı iple çekiyoruz.
Hepinizin bildiği gibi, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 24 Haziran'daki seçimlerin startını 28 Nisan Cumartesi günü İzmir'den vermiş ve bu da bize ayrı bir sorumluluk yüklemiştir.

Bayraklı İlçe Seçim Kurulu’nda mazbatasını alan Ak Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk bırakarak açıklama yaptı

İl Başkanı Şengül’ün açıklama metni:

Değerli basın mensupları,

Hepinizin bildiği gibi, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 24 Haziran'daki seçimlerin startını 28 Nisan Cumartesi günü İzmir'den vermiş ve bu da bize ayrı bir sorumluluk yüklemiştir.

Partimizin kurulduğu 2002'den bu zamana kadar geçen süreye baktığımızda, İzmir’in hiç olmadığı kadar hazır olduğunu görüyorum. Teşkilatımızın heyecanı ve motivasyonu tam. AK Parti teşkilatları olarak 24 Haziran'ı iple çekiyoruz.

Ben tüm yol arkadaşlarımın, dava arkadaşlarımın bu sorumluluğun bilincinde olduğunu biliyorum. Teşkilatlarımızdaki bütün arkadaşlarımız büyük bir davanın ruhuyla hareket edecek, bu sorumluluk bilinciyle gece gündüz çalışacaktır.

Milli Mücadele tarihi açısından çok önemli olan İzmir'in kurtuluşu, Anadolu halkı için direnişin, bağımsızlık mücadelesinin ve istiklal aşkının sembolüdür, milletimiz için çok önemli bir milattır. İzmir'in kurtuluşu Anadolu'nun cefakâr ve vefakâr insanının özgür birey, özgür insan olma tarihinin başlangıcıdır. Bu kent, dünyada eşine rastlanmayan bir kadere sahiptir. Bir düşman ordusu tarafından işgal edilince Kurtuluş Savaşı başlatan ve düşman ordusundan kurtulunca bu savaşı sona erdiren dünyada başka bir kent yok. İzmir, 15 Mayıs 1919'da şehit gazeteci Hasan Tahsin'in düşmana ilk kurşunu sıkmasıyla milli mücadelenin başladığı yerdir. Yine İzmir, 9 Eylül 1922'de Yüzbaşı Şerafettin'in Konak Meydanı’ndaki hükümet konağına Türk bayrağını çekmesiyle milletimizin vatanımızın bağımsızlığı için başlattığı ve tarihin akışını değiştirdiği kurtuluş mücadelesinin sonlandırıldığı yerdir. İstiklalin ve istikbalin şehri olan İzmir, kurtuluşun ve umudun coğrafyasıdır.

 

Biz de 28 Nisan günü, Kurtuluş Savaşı'nda bağımsızlık yolunda ilk kurşunun atıldığı İzmir'den, Türkiye'nin beka mücadelesinin işaret fişeğini yaktık. Bu tarihi ana şahitlik eden herkesi bu vesile ile kutluyor, tebrik ve teşekkür ediyorum.

Hep doğrunun yanında olan, istikametinizden şaşmayan partililerimize bu davanın İzmir’deki İl Başkanı olarak söz veriyorum; partimize inanmış, hiçbir beklentisi olmadan koşturan, alın teri döken kim varsa sonuna kadar yanındayım ve destekçisiyim. Kapım 24 saat sizlere açık. İzmirlilere hizmetkâr olmak benim için şereflerin en büyüğüdür.

Büyük Türkiye'nin Mimarı, Liderimiz, Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yüksek takdirleriyle il başkanlığı görevi tarafıma tevdi edildiğinde dünyadaki en büyük onurlardan birisini aldım. Kendilerinin yol arkadaşı olmaktan her zaman, her yerde her şartta ve her konumda büyük bir onur duydum. Çocuklarımıza bırakacağımız en büyük miras budur. Ömrümüzün en güzel yıllarını Recep Tayyip Erdoğan'ın haklı kavgasının tam ortasına denk getiren Rabbime şükürler olsun. Her türlü makam gelip geçicidir ve bir emanettir. Bizler için önemli olan bu kutlu davada bir nefer olmaktır.

Bizler, hainlere karşı Hasan Tahsin, şer odaklarıyla bir olup, milletine ihanet edenlere karşı Yüzbaşı Şerafettin olacağız.

İstiklalin ve istikbalin şehri, kurtuluş mücadelesinin başladığı ve sonuçlandığı yer olan İzmir, şer odaklarına gereken cevabı 24 Haziran’da gereken cevabı verecektir.

Evet, İzmir'den yükselen bu gür seda ile biz diyoruz ki; artık İzmir'de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.