GÜNDEM Haber Girişi : 30 Temmuz 2016 14:02

AK Partili Doğan'dan flaş öneri

AK Partili Doğan'dan flaş öneri
15 Temmuz'da gerçekleşen ve tüm Türkiye'yi ayağa kaldıran kanlı darbe girişiminin ardından İzmir'de AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan'dan Konak Meydanı'yla ilgili flaş bir öneri geldi.
BASIN BÜLTENİ - AK PARTİ'Lİ DOĞAN'DAN FLAŞ ÖNERİ - HABER MERKEZİ'NİN DİKKATİNE!
İBBM AK Parti Grubu
 
|
Bugün 08:28
  

HABER MERKEZİ'NİN DİKKATİNE!

BASIN BÜLTENİ


 

AK PARTİ'Lİ DOĞAN'DAN FLAŞ ÖNERİ


ŞEHİTLERİN ADI KONAK MEYDANI'NA VERİLSİN


 

15 Temmuz'da gerçekleşen ve tüm Türkiye'yi ayağa kaldıran kanlı darbe girişiminin ardından İzmir'de AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan'dan Konak Meydanı'yla ilgili flaş bir öneri geldi.


Cuntaya dur diyen halkın isteklerine kulak verilmesini isteyen Doğan, tarihi alanın isminin "15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı" olarak değiştirilmesini önerdi.


DEMOKRASİNİN SİMGESİ KONAK'A YAKIŞIR!


İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, milli iradenin Fetullahçı terör örgütüne teslim olmayıp demokrasi mücadelesinden zaferle ayrıldığı 15 Temmuz gecesinin Türkiye ve dünya tarihine örnek olduğunu belirterek, şehitlerinin adının yaşatılması için flaş bir öneriyi gündeme taşıdı. Ülkenin dört bir yanında sokaklara dökülen, milletin selameti uğruna hainler tarafından şehit edilen vatansever yurttaşların isminin Konak Meydanı'na adanmasını isteyen AK Parti Grup Başkanvekili Doğan, "Kurtuluş Savaşı'nda Hasan Tahsin'in ilk kurşunu attığı, Yüzbaşı Şerafettin ve silah arkadaşlarının Türk bayrağını göndere çektiği, milli kurtuluşun ve mücadelenin simgesi olan Konak Meydanı yaklaşık iki haftadır darbeye karşı demokrasiyi savunanların buluşma noktası oldu. Adını tarihe altın harflerle yazdıran kahraman Türk halkımızın cuntaya karşı elde ettiği zaferi kutladığı ve kentimizin simgesi tarihi Saat Kulesi'ne de ev sahipliği yapan bu meydanımızın gelecekte bu şanlı direnişi hatırlatması için bizler de vatandaşlarımızın ısrarlı taleplerini kamuoyunun dikkatine sunmak istedik. Ankara'da Kızılay Meydanı ve İstanbul'da Boğaz Köprüsü'nün ardından İzmir'in tarihi Konak Meydanı'na da "15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı" adının verilmesini istiyoruz. Demokrasi ve hürriyeti savunan, her şeyden önce özgürlük, hak ve eşitlik için günlerdir sokaklarda nöbet tutan, Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Başbakan'ımız Binali Yıldırım ve seçilmiş siyasi iradeye canları pahasına sahip çıkan, dik duran halkımızın bu yönde ciddi talepleri vardır. Tarihe geçen direnişin ve günlerdir süren demokrasi nöbetinin ardından, milli kurtuluşun simge meydanına yönelik böyle bir isim değişikliği İzmir'e yakışacaktır" dedi.


 

AZİZ KOCAOĞLU'NA ÖNERİDE BULUNDU


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Mithatpaşa 'da devam eden altgeçit çalışmaları sonrasında oluşturulacak yeni meydana "15 Temmuz Demokrasi Meydanı" adının verileceğine yönelik açıklamasına da değinen AK Parti'li Doğan şunları söyledi: "Bizler cuntaya karşı direnen halk adına, şehitlerimiz adına sayın Kocaoğlu'na bir talepte bulunuyoruz. Günlerdir ayakta olan, Konak Meydanı'nı dolduran İzmir halkı adı demokrasi ve mücadele ile anılan tarihi meydana bu ismin verilmesini ısrarla istiyor. Sayın Kocaoğlu inanıyoruz ki vatandaşlarımızın bu taleplerine kayıtsız kalmayacak ve kararını gözden geçirecektir. Ne zaman biteceği belli olmayan bir projeye bu adı vermek yerine, samimi davranarak acılar tazeyken bu ismin direnişin simgesi olan Konak'a verilmesinin daha uygun olacağını düşünüyoruz. 15 Temmuz'da demokrasi ve özgürlük adına şehit olan halkımızın anısını yaşatmak için 2017 ya da 2018 yılında bitecek bu projeyi beklemeye gerek yok. Kocaoğlu'nun bu yöndeki fikrini olumlu buluyoruz ancak uzak bir tarih olduğu için doğru adres kent merkezi Konak olacaktır. Söz konusu isim değişikliği önerimiz belediye meclisinde gündeme geldiği takdirde AK Parti olarak sonuna kadar bu girişimin arkasında duracağımızı da bildirmek isteriz."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.