EKONOMİ Haber Girişi : 10 Şubat 2018 16:21

Akıl ve bilim ile mümkün

Akıl ve bilim ile mümkün
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü’nün, İzmir’e teknoloji üssü müjdesinin 4. Sanayi Devrimi sürecinde, milli ve yerli hedefimizde gerek kentimiz gerekse de ülkemiz içi

İzmir değil, ülke meselesi

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar,  Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü’nün, İzmir’e teknoloji üssü müjdesinin 4. Sanayi Devrimi sürecinde, milli ve yerli hedefimizde gerek kentimiz gerekse de ülkemiz için çok önemli olduğunu söyledi. Teknoloji üssü kurulmasının sadece İzmir’in meselesi olmadığını kaydeden Başkan Yorgancılar, “Bu bir ülke meselesidir. Kayda değer bir hamledir. Bizleri heyecanlandıran, geleceğe hazırlanmamızda umutlandıran Sayın Bakanımıza şükranlarımızı sunuyorum. İzmir ve ülkemiz için hayırlısı olsun” dedi. Ege Bölgesi Sanayi Odası olarak, uzun yıllardır İzmir’in sahip olduğu potansiyeli anlatmaya çalıştıklarını ve üstlendikleri görevin getirdiği sorumluluğun gereği olarak konuyu önerilerle birlikte ilgililere aktarmayı temel prensip edindiklerini kaydeden Yorgancılar, “Sanayi Bilim ve Teknoloji Bakanımız Dr. Faruk Özlü’nün açılış konuşmaları ile Odamızda gerçekleştirilen “İzmir Teknoloji Üssü Çalıştayı” İzmir’de teknoloji üssü kurulması yönünde Bakanlığımızın 1 yıllık bir çalışmasının son adımlarıdır. Bizler, İzmir’in üniversiteleri ve nitelikli işgücü ile güçlü sanayi yapısı ve teknolojiye adaptasyonu ile bir Silikon Vadisi olmasını gündeme getirenlerin başında gelmekteyiz. Bu nedenle de bu konuyu çok önemsiyor ve heyecanla sonucunu bekliyoruz” dedi. 

Akıl ve bilim ile mümkün

Güçlü bir üretim altyapısına sahip olan ülkemizin bugün, yapılan en ciddi çalışmalarda takipçi ülkeler arasında gösterilmesine karşı çözüm reçetesinin çok açık olduğunu vurgulayan Yorgancılar şöyle devam etti, “Bizim bir üst kademe olan lider ülkeler konumuna yol almamız ancak ve ancak akıl ve bilim ile mümkündür. Bunun için de teknolojiyi üniversitelerimiz aracılığıyla, sanayimizle buluşturmak zorundayız. O nedenle de, İzmir’de teknoloji üssü kurulması sadece İzmir’in meselesi değildir. Bu bir ülke meselesidir. İzmir şu anda bu meseleye en hızlı katkı koyabilecek illerin başında gelmektedir. Bundan sonraki aşamada; hangi sektörlerin olacağı, ne tür hizmetlerin verileceği, teşviklerin, insan kaynağının, hangi tür yatırımcının yer alabileceğinin doğru tespiti ile başarıya ulaşmamak için hiçbir neden görmüyorum. Bizleri heyecanlandıran, geleceğe hazırlanmamızda umutlandıran Sayın Bakanımıza şükranlarımızı sunuyorum. İzmir ve ülkemiz için hayırlısı olsun.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.