EKONOMİ Haber Girişi : 07 Şubat 2019 14:20

AKIN KAZANÇOĞLU DANIŞMAN OLDU

AKIN KAZANÇOĞLU DANIŞMAN OLDU
EGE-KOOP EGE TİCARET MERKEZİ’NE

AKIN KAZANÇOĞLU DANIŞMAN OLDU

 Ege-Koop tarafından hayata geçirilecek Ege Ticaret Merkezi'nin proje danışmanlığına sektörde 45 yılı aşan deneyime sahip İnşaat Yüksek Mühendisi Akın Kazançoğlu getirildi. İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi ve TOBB Ticaret Konseyi Üyesi de olan Kazançoğlu, "Bu proje öyle bir proje ki kent içinde sıkışıp kalan iş yerlerine nefes aldıracak. Ege ticaretinin de yeni merkezi olacak" dedi.

 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Tekeli Organize Sanayi Bölgesi'nin (İTOB) bitişiği "Kentsel Servis Alanı" ilan edildi. Harekete geçen Ege-Koop, belirlenen alanda 250 işyerinden oluşan, kentin yeni ticaret merkezini inşaa edecek. Bu yeni kavram ile oluşacak alanda hem üretim, hem ticaret, hem de teşhir birlikte yapılabilecek. 250 işyerinden oluşan yeni ticaret merkezi 6 farklı sektöre ev sahipliği yapacak. Ege-Koop Ege Ticaret Merkezi'nin temeli ise Mayıs ayında törenle atılacak.

 TİCARETİN KALBİ BURADA ATACAK

Ege-Koop Ege Ticaret Merkezi'nin proje danışmanlığına ise sektörde 45 yılı aşan deneyime sahip İnşaat Yüksek Mühendisi Akın Kazançoğlu getirildi. İzmir Ticaret Odası (İZTO) Meclis Üyesi ve Uluslararası Balkan Türk İş Dünyası Derneği (BATÜDER) Başkanı da olan Kazançoğlu, "İzmir'in önemli problemlerinden biri, ekonominin can damarı olan üreticilerin kent içine sıkışması ve bunun yarattığı sorunlar yüzünden artık iş yapamaz hale gelmeleridir. İşte Ege Ticaret Merkezi bu soruna neşter vurup, yer sorununu çözecek. Üretim, satış ve teşhir yeri olarak kullanabilecekleri iş yerleri tüm teknik altyapıya sahip olacak. Proje, bugüne kadar on binlerce konut yapan Ege-Koop tarafından hayata geçirilecek. 350 bin metrekare alan üzerindeki projede ticari, sosyal ve müşterek alanların yanı sıra 1000 metrekarelik parseller üzerinde 920 metrekare inşaat alanı, 12.80 metre kat yüksekliği olan, üretim ve ticaret işyerlerinin yapılacağı 250 adet kompleks bulunacaktır. Bugüne kadar İzmir’de bu konsepte uygun bir ticaret merkezi bulunmamaktadır. Bu; Ege-Koop için de İzmir için de bir ilk ve prestij projesi olacaktır. Lojistik açısından da uygun olan bu Kentsel Servis Alanında Ar-Ge ve inovasyona önem verilerek modern bir alan yaratılacaktır" dedi.

 İŞ DÜNYASINI EN İYİ BİLEN İSİM

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan ise Akın Kazançoğlu'nun sektörün "Akın abisi" olduğuna dikkat çekerek "Bilgi birikimiyle bir hazine olan Akın Kazançoğlu, bugüne kadar hem iş dünyasına hem kent mimarisine büyük katkılarda bulunmuş bir isimdir.”dedi.

Aslan; ayrıca, “Ege Ticaret Merkezi de şehrimizin yeni can damarı olacak, bu yüzden; Akın Kazançoğlu’nun tecrübeleri hepimiz için değerli olacaktır.”şeklinde konuştu.Aslan; bu projenin Akın Kazançoğlu’nun tecrübeleri için de şekil bulacağını da vurguladı.  

İTOB Organize Sanayi Bölgesi, çevre yolu ile İZBAN'ın hemen yanında yer alan Ege-Koop Ege Ticaret Merkezi için ön kayıtların başladığını belirten Aslan, projenin yeni olmasına karşın büyük ilgi gördüğünü ifade ederek "Elimizde sınırlı sayıda işyeri kaldı. O yüzden İzmir iş dünyası bu avantajı çok iyi değerlendirmeli" diye konuştu.