GÜNDEM Haber Girişi : 27 Mayıs 2016 13:07

Akpınar: "Sanata yapılan saldırıyı kabul etmiyoruz"

Akpınar:
İzmir Metrosu'ndaki heykele yönelik çirkin saldırıya Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar'dan sert tepki var
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, İzmir Metrosu'nda 4 yıldır sergilenen Müzisyen isimli heykelin bir saldırgan tarafından parçalanmasına tepki göstererek "Bu olay; bilinçli, programlı olarak, hayatın her alanını teslim almaya çalışan gerici politikaların sonucudur" dedi.


"KINIYORUM"

İspanyol sanatçı Almacino  Gonzales Andres  tarafından yapılan ve 4 yıldır Metro'nun İzmirspor durağında sergilenen Müzisyen isimli heykelin, bir saldırgan tarafından 'müstehcen' olduğu gerekçesiyle parçalanmasına Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da tepki gösterdi. Başkan Akpınar, "Sanat eserine bile tahammülü olmayan bir zihniyeti kınıyorum" dedi.


"BİLİNÇLİ BİR OLAY"

Başkan Akpınar "İzmir Metrosu'nda bir sanat yapıtının saldırıya uğramasını, sıradan bir vandallık olarak değerlendirmemiz mümkün değildir. Bu olay, bilinçli, programlı olarak, hayatın her alanını teslim almaya  çalışan gerici politikaların sonucudur. Gerçek suçlular, yoz ve yobaz zihniyetlerle çağdaşlığa, laikliğe, demokrasiye ve insan haklarına saldıranlardır.

Kadınlarımıza siddeti, çocuklarımıza iğrenç suistimalleri doğallaştırmaya çalışanların, bilim kültür ve sanat düşmanlığına saşmamak gerekir. Amaçları; berbat dünya görüşlerini, ne pahasına olursa olsun,  bu ülkeye egemen kılmaktır. Bu saldırılara bilim, kültür ve sanatın gücüyle direnecek, ülkemizi teslim etmeyeceğiz" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.