SPOR Düzenleme Tarihi : 01 Temmuz 2020 10:00 Haber Girişi : 01 Temmuz 2020 15:56

AKTAŞ, 2. VE 3. LİG KULÜPLER BİRLİĞİNE İSYAN ETTİ

AKTAŞ, 2. VE 3. LİG KULÜPLER BİRLİĞİNE İSYAN ETTİ

CİHAN AKTAŞ, 2. VE 3. LİG KULÜPLER BİRLİĞİNE İSYAN ETTİ

1928 Bucaspor Başkanı Cihan Aktaş, 2. ve 3. Lig kulüp başkanlarının yer aldığı Whatsapp grubunda  birliğe isyan etti. 2. ve 3. Lig takımlarının başkanlarının liglerin devam etmemesi yönünde görüş bildirmesine itiraz eden Aktaş, “Biz bir yıldır emek verdik, para harcadık. Bu yapılan ayıptır. Hiçbir kulüp, birilerinin eteğinin altına saklanmadan çıkıp oynasın” dedi

Türkiye Futbol Federasyonu(TFF), 2. Lig ve 3. Lig Kulüpler Birliği’nin liglerde kalan maçların oynanmaması ve ligin tescil edilmesi başvurusunu karara bağlayacağını açıkladı. En son 18 Temmuz’da maçların kaldığı yerden yeniden başlayacağını açıklayan TFF,  gelen talepler üzerine inceleyeceğini bildirdi. 2. ve 3. Lig’deki 89 takımın başkanlarının yer aldığı 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Whatsapp grubunda isyan eden 1928 Bucaspor Başkanı Cihan Aktaş, birliğin ligler oynanmasın dedikten sonra başkanların görüşlerini aldığını, bu şekilde liglerin olduğu gibi tescil edilmesini hedeflediğini söyledi. Birliğin tutumunu yanlış bulan Aktaş, en başından bu yana liglerin oynanmasını istediklerini aktardı. Aktaş, “Kulüplerin sundukları dilekçeler nedeniyle şu an Play Off bile oynanmadan liglerin onaylanması konuşulmakta. İlk olarak başkanların görüşlerine yer verilmedi. Ayrıca birlik, TFF ile konuşulduğunu bizlere söylemedi” ifadelerini kullandı.

“Herkes emeğinin karşılığını alsın”

Verdikleri emeklerin hiçe sayıldığına vurgu yapan Aktaş, 1928 Bucaspor’u hak ettiği yerlere taşımak adına ciddi harcama yaptıklarını söyledi. Aktaş, “Biz emek verdik, vermeye devam ediyoruz. Bu tutum ve yapılanlar bir ayıptır. Kimse kimsenin eteğinin altına saklanmadan sahaya çıkıp oynamalıdır. Şu an ki ortamı bir kurtuluş olarak görmeden sahaya çıkalım ve oynayalım. Herkes emeğinin karşılığını alsın, bir alt lige düşecek olanlar oynayarak düşsün, bir üst lige çıkacak olanlar da savaşarak çıksın. Her takımın kaderini verdiği mücadele belirlesin” şeklinde konuştu.

“Gerçekten adalet sağlanamıyorsa oynayalım”

 Adaletin tam anlamıyla uygulanması gerektiğini, uygulanmayacaksa da maçların devam etmesi gerektiğini belirten genç başkan, “Herkes samimi ve dürüst olmalı. Bazı takımların çıkarlarına göre değil olması gerekene göre hareket etmeliyiz. İlk 2 çıksın, Play Off oynanmasın, bu sezon düşme de olmasın diye baskı kurmak için herkesten yazı toplamak nedir?” diyerek birliği sitem etti.