GÜNDEM Düzenleme Tarihi : 19 Kasım 2020 08:39 Haber Girişi : 21 Kasım 2020 09:39

AKUT’tan Torbalı Belediyesi’ne teşekkür

AKUT’tan Torbalı Belediyesi’ne teşekkür

İzmir depreminde birçok kişinin canlı bir şekilde enkazdan çıkarılmasında etkili olan AKUT, arama kurtarma faaliyetleri süresince kendilerine en büyük desteği veren kurum olan Torbalı Belediyesi’ne teşekkür ziyareti gerçekleştirdi

AKUT’tan Torbalı Belediyesi’ne teşekkür

Daha fazla hayat için el ele vermişerdi

30 Ekim’de merkez üssü Seferihisar olan ve İzmir’de yıkıma sebep olan 6,6 şiddetindeki deprem sonrası önce Torbalı, ardından da enkazın olduğu bölgelerde sosyal belediyecilik örneği sergileyen Torbalı Belediyesi’ne çok özel teşekkür geldi. Türkiye genelinde afetlerde önemli rol oynayan ve son olarak İzmir depreminde birçok kişinin canlı bir şekilde enkazdan çıkarılmasında etkili olan AKUT, arama kurtarma faaliyetleri süresince kendilerine en büyük desteği veren kurum olan Torbalı Belediyesi’ne teşekkür ziyareti gerçekleştirdi.

TEŞEKKÜR BELGELERİ VERDİLER

2013 yılında AKUT’a eğitim ve tatbikat çalışmaları yapabilmeleri için Pancar’da, belediyeye ait olan 400 metrekarelik bir merkezi üs olarak tahsis eden Torbalı Belediyesi, İzmir depreminde de AKUT’a teçhizat, istihkam malzemeleri, yakıt, ulaşım ve kişisel ihtiyaçlarını gidermeleri ve konaklamaları için otel temin etmişti. Torbalı Belediyesi’nin desteğini deprem boyunca omuzlarında hissettiklerini ifade eden AKUT İzmir Ekip Lideri Ramazan Ergut, Torbalı Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yakupoğlu ve Kültür Sosyal İşler Müdürü Serkan Tekin’e ‘Teşekkür Belgeleri’ takdim etti.Ergut ayrıca, Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur için de hazırlattıkları belgeyi, Tekin’e takdim etti.

AKUT İZMİR’DEN TEŞEKKÜR

Deprem sonrası 17 ayrı şehirden, 268 gönüllü ile 5 gün boyunca enkazlarda arama kurtarma faaliyetlerini yürüttüklerini ifade eden AKUT İzmir Ekip Lideri Ramazan Ergut, “Torbalı Belediyesi bu süreçte en büyük desteği bize veren kuruluşlardan. Özellikle ekiplerimizin transferi, jeneratörlerin yakıtı ve konaklama gibi önemli ihtiyaçlarımız Torbalı Belediyesi tarafından karşılandı. Yine istihkam malzemelerimizin bir kısmını Torbalı Belediyesi’nden aldık. Torbalı Belediyesi’ne bu anlamda bize verdikleri destekten ve her zaman yanımızda olduklarından dolayı teşekkür ederiz. Ayrıca Torbalı Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürü Serkan Tekin de gönüllümüz. Kendisi ile koordine halinde önemli işler gerçekleştireceğimize inanıyorum” dedi.

YAKUPOĞLU: DEPREM ÜLKEMİZİN BİR GERÇEĞİ

Torbalı Belediyesi olarak deprem gibi afetler nedeniyle önceden olduğu gibi bugün de üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını kaydeden Torbalı Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yakupoğlu, “Geçmişte Van depreminde de yaraların sarılması için Torbalı’da bir dizi çalışma yapmıştık. Şehrimizin de deprem bölgesi olduğunun farkında olarak 2013 yılında AKUT’a 400 metrekarelik bir tesisimizi tahsis edip, burada eğitim ve tatbikat çalışmalarını gerçekleştirmesini sağladık. Yine Elazığ depreminde de belirtilen ihtiyaçlar doğrultusunda insani yardımlarımızı Torbalı Belediyesi olarak bölgeye göndermiştik. Deprem bu ülkenin gerçeği. Deprem sonrasından ziyade öncesinde yapılması gerekenleri yaparsak ve önlemlerimizi alırsak, sonrası için zararlarımızın da en aza ineceğini düşünüyoruz. Biz Torbalı Belediyesi olarak en çok bu ve benzer afetler için hassasiyetimizi koruyoruz” ifadelerini kullandı.

TORBALI BELEDİYESİ 30 EKİM VE SONRASI NE YAPTI?

Depremde hizmet binası ağır hasar alan Torbalı Belediyesi ilk olarak Torbalı’da seferberlik ilan etmişti. Torbalı’da deprem gecesi binlerce vatandaşın evlerine girememesi nedeniyle sıcak çorba, simit, çay gibi ikramların yanı sıra battaniye, çadır gibi konaklama malzemelerini vatandaşlara ulaştıran Torbalı Belediyesi, İzmir genelindeki sorunlar için de İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve AKUT ile işbirliği içerisinde çalışmıştı. Bayraklı Belediyesi ile de koordine halinde olan Torbalı Belediyesi, belirlenen eksiklikler çerçevesinde konaklamalar için 30 adet konteyner, 50 bin adet tek kullanımlık maske, 1.000 adet çocuk kıyafeti, 1.000 adet bebek bezi, 300 adet yetişkin ayakkabısı, 2 bin kişilik iç çamaşırı, 500 adet battaniye, 50 adet yatak ve vidanjör aracı Bayraklı’ya ulaştırmıştı. Ayrıca, AKUT’un talepleri doğrultusunda Torbalı Belediyesi 500 adet eldiven, 5 bin adet maske, 10 boy 5×5 ağaç kalası, 10 boy da 10×10 ağaç kalasını AKUT’a teslim etti. Belediye ayrıca AKUT ekiplerinin konaklaması ve kişisel ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için Torbalı’daki bir oteli onlara tahsis etti. AKUT Trabzon, İzmir ve İstanbul ekiplerinin gidiş-geliş transferleri de yine Torbalı Belediyesi tarafından sağlandı.