POLİTİKA Haber Girişi : 07 Ekim 2016 09:36

Alaattin Yüksel istifa nedenini ilk kez açıkladı

Alaattin Yüksel istifa nedenini ilk kez açıkladı
CHP İzmir İl eski Başkanı Alaattin Yüksel kendisini istifaya götüren süreci ilk kez anlattı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir programının bir gün öncesinde Ege Tv ekranlarına çıkan Alaattin Yüksel istifa sürecini ilk kez anlattı. Uzun yıllar bu partiye hizmet verdiğini ve çocukluktan itibaren CHP'li olduğunu anlatan Yüksel istifasının ana gerekçesi olarak CHP Genel Merkeziyle yönetim anlaşmazlığı olduğunu söyledi. Aralık 2015 kongresinde göreve gelmesinin hemen ardından Kılıçdaroğlu'na genç işadamalarıyla toplantı ayarlandığını belirten Yüksel il başkanı olarak bu toplantıdan sonradan haberi olduğunu söyledi. İl Başkanlığının dışlandığına işaret eden Yüksel ilk kez açıklıyorum diyerek istifa kararı almasına yol açan telefonu ve sonrasını da dile getirdi.

 

ONUR BİLGE KULA DİYE BİRİ?..

Kendisini Onur Bilge Kula diye birinin aradığını belirten Yüksel, 'Bilim Yönetim Kurulu'nun başkanı olduğunu söyledi. Tanımıyorum. İlk kez konuştuğum birisi. Seferihisar'da sanatçıların da katılacağı bir toplantı yapacaklarını, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun da toplantıya katılacağını benim de Ercan Karakaş'ın döneminde sanatla ilgili çalışmalar yaptığımı bu yüzden benim de toplantıya katılmamı istediklerini söyledi. CHP kültüründe olmayan bu tutumdan anladım ki bu arkadaş partili değil. Bizim partimizde bu şekilde çalışmıyoruz dedim. Duyduğum rahatsızlığı Genel Başkan Yardımcılarına da ilettim. Çanakkale'de il başkanları toplantısı vardı. Seyit Torun beni aradı geliyorsunuz de mi Başkan diye sordu. Hayır gelmiyorum dedim. En son Genel Başkan aradı. Konuyu ona da anlattım. 'Ya o arkadaş partili değil' cevabı aldım. Benim bu şartlarda devam etmem mümkün değildi' açıklamasında bulundu.  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Birol Doyranlı 01 Ocak 1970 02:00

    İyi ki de istifa ettiniz. Keşke hiç aday olmasaydınız. Chp'de Genel Başkanlık hariç her pozisyonda görev yaptınız. Iki kez de il Başkanlığı yapan biri olarak tekrar neden aday oldunuz? Tabanda sevilmeyen, istenmeyen, antipati duyulan biri olduğunuzun farkında mısınız? 8 ilceyi kaybettiren olusumun içinde yer aldığınızı iyi biliyoruz. Yine de hizmetleriniz için teşekkür ederim. İstifa ettiniz, geriye dönüp, geçmisi kaşımak hem size hemde partimize zarar verir. Bu nedenle bugünden yarınların planlamasını yapalım. Ben olmazsam olmaz anlayışı CHP'de bitmiştir..