ÇEVRE & SAĞLIK Haber Girişi : 15 Ekim 2016 10:48

Alkışlar GS'li yıldıza

Alkışlar GS'li yıldıza
İKÇÜ'lü Tıbbiyeli öğrenciler, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Onkoloji Servisinde tedavi gören 16 yaşındaki Onur' un Galatasaray Futbol Takımı Kaptanı Selçuk İnan ile tanışma hayali gerçeğe dönüştürdü.

İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Onkoloji servisinde yatan Leyla'nın hayalini gerçekleştirmek için yola çıkan üç tıp öğrencisinin temelini attığı, hayalini göremeden vefat eden Leyla'nın hikâyesi, 'Leyla'dan Sonra İyilik Hareketi' ile umut olmaya devam ediyor.

Yurt genelindeki 34 üniversitede tıp öğrenimi gören öğrencilerin içinde yer aldığı Leyla'dan Sonra İyilik Hareketinde bu kez İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri yüzleri güldürdü.

İNAN'DAN KLİNİĞE SÜRPRİZ ZİYARET

İKÇÜ'lü Tıbbiyeli öğrenciler, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Onkoloji Servisinde tedavi gören 16 yaşındaki Onur' un Galatasaray Futbol Takımı Kaptanı Selçuk İnan ile tanışma hayali gerçeğe dönüştürdü. İKÇÜ'nün iyilik elçileri Galatasaraylı başarılı oyuncu Selçuk İnan'a ulaşarak Onur'un hayalini anlattı. Onur'un masum hayalini duyan Kaptan Selçuk İnan, Galatasaray - Antalyaspor maçının ardından harekete geçerek Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi (TEAH) Çocuk Onkoloji Servisine sürpriz ziyarette bulundu.

EN BÜYÜK HAYALİM SELÇUK İNAN İLE TANIŞMAKTI

Tedavisi süren çocuklarla da bir araya gelen Selçuk İnan, "En büyük hayalim Selçuk İnan ile tanışmak" diyen Onur'a büyük mutluluk yaşattı. Karşısında başarılı yıldız futbolcuyu gören Onur'un mutluluğu görülmeye değerdi. Onur'la sohbet eden, Leyla'dan Sonra İyilik Hareketinin spor elçisi Selçuk İnan, böylesine duyarlı projede bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek; çocukların hayalini gerçekleşmek adına yürütülen her projeye destekçi olduğunu kaydetti.

Onur'a imzalı forma da hediye eden Galatasaraylı Yıldız Futbolcu Selçuk İnan, tüm servislerde tedavi gören hastalara geçmiş olsun temennisinde bulunarak hastaneden ayrıldı.

MASUM HAYALLERİNE SES VERİN

İyilik Hareketinin İKÇÜ'lü temsilcileri ülke genelinde 2 binin üzerinde, İKÇÜ'de 100'ün üzerinde tıbbiyelinin, kronik hastalıklarla mücadele eden çocukların hayalini gerçekleştirmek için çalıştığını ifade etti. Genç Tıbbiyeliler, "Bizler iki ? üç kişilik ekipler oluşturuyor, düzenli olarak servislere gidip onlarla sohbet ederken en sevdiği renk, izlediği filmler, hayalindeki meslek gibi onları daha iyi tanımamızı sağlayan sorular soruyoruz. Muhabbet esnasında hayatta gerçekleşmesini en çok istediği dileklerini öğreniyoruz. Bu çok istenen bir oyuncak, öğrenme hayalleri kurulan bir enstrüman ya da kendilerine mektup yazılması olduğu gibi bir ünlüyle tanışıp imzasını almak, bir gezi, bazen de sadece patates kızartması yemek gibi minik bir istekler olabiliyor. Onur ile de böyle tanıştık. Değerli Futbolcumuz Selçuk İnan'a, Galatasaray Camiasına sesimize kulak verip bizlerle hemen bağlantıya geçtikleri için çok teşekkür ediyoruz"

SIRADAKİ ÇAĞRI EDA'DAN 'ATHENA'YA'?

Gençler, sıradaki hayal olan Tepecik EAH'da Onkoloji Servisinde tedavi gören Eda Sıla'nın ATHENA'nın solisti Gökhan Özoğuz'u görme hayalini gerçekleştirmek için harekete geçtiklerini ifade etti.

"Leyla'dan Sonra" hayalleri gerçeğe dönüştürün

Onkoloji servisi ziyaretlerinden birinde tanıştıkları Leyla'nın minicik dileğini gerçekleştirmek ve daha nice çocuğun tebessümüne aracı olmak parolasıyla yola çıkan üç tıp öğrencisinin temelini attığı, Leyla'nın vefatıyla arkalarında daha fazla pişmanlık bırakmamak adına süreci hızlandırarak kurduğu, "Leyla'dan Sonra" İyilik Hareketi gönüllülerini bekliyor.

Bu hareket, Türkiye'nin birçok yerindeki tıp fakültelerinde aktif olarak ziyaret yapan, kronik hastalıklı çocuklarla kaliteli vakit geçiren ve dileklerinin gerçekleşmesine aracı olmaya çalışan tıp öğrencilerinden oluşuyor

Bu hayali gerçekleştirmek isteyen iyilik elçileri, paylaşılan yazıların altında belirtilen mail adresine yazarak iletişime geçiyor. Onların gözlerindeki mutluluğa şahit olmak ve bu iyilik halkasının bir parçası haline gelmek isterseniz http://www.leyladansonra.com/

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.