POLİTİKA Haber Girişi : 24 Ekim 2018 12:55

ALMAYACAĞIM MAAŞLARLA YURT YAPILACAK

ALMAYACAĞIM MAAŞLARLA YURT YAPILACAK

SÖZ VERİYORUM…

Makam aracı yok, makam şoförü yok maaş yok

 31 Mart 2019 yolunda en hareketli parti kuşkusuz CHP. Bunda en önemli etken parti içi adaylık yarışının diğer partilere göre çok daha erken başlamış olması. Gerek Büyükşehir gerekse 30 ilçe için kıran kıran bir adaylık yarışına tanık oluyoruz. Neden kendisinin seçilmesi gerektiğini anlatma çabası içinde olan aday adayları arasında dikkat çeken isimler arasında Mimar Erkut Tamay'a ayrı bir pencere açmak gerekiyor. 'Cek'li, Cak'lı' vaatler yağmuru yerine seçmene çok daha farklı bir bakış açısından seslenen Erkut Tamay, CHP Buca'da diğer aday adaylarının bir adım önüne geçmeyi başardı.

MAKAM ARACI YOK... MAKAM ŞOFÖRÜ YOK...MAAŞ YOK...

Sadece CHP seçmenine değil toplumun her kesimine seslenmeyi hedefleyen Erkut Tamay dikkat çeken vaatlerini özel bir kliple duyurdu. Tamay'ın benzerine pek de rastlanmayan vaatlerini 'iktidara geldiğimizde yapacağımız ilk icraatlar' başlığıyla binlerce seçmene ulaştı. CHP Buca'nın genç adayının görev yaptığı dönem boyunca maaş almayacağını seçmen ilk kez duydu. Makam aracı kullanmayacağını, kendi özel aracını makam aracı olarak kullanacağını, makam şoförünün olmayacağını da yine ilk kez duyulan ve dikkat çeken vaatlerdi. 'Almaya değil, vermeye geliyorum' sözünü icraatlarımla göstermek istiyoum mesajı veren Erkut Tamay büyük önem verdiği 'Kız Öğrenci Yurdu' projesini de anlattı.

ALMAYACAĞIM MAAŞLARLA YURT YAPILACAK

Görev yaptığı dönemde yasal olarak alması gereken maaşa dokunmayacağının altını çizen Erkut Tamay, o parayla anne ve babamın adını vereceğim bir Kız Öğrenci Yurdu'nu Buca'ya kazandıracağım. Arsa konusunda sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Hazine'ye ait, Belediye'ye ait bu işe uygun çok arsa var. Onlar olmazsa Dokuz Eylül Üniversitesi Kampüsü var. Hazine’ye ait bir arazi olursa oturup protokol yapacağız işletmesini Kredi Yurtlar Kurumu yapacak. Belediye arazisi olursa Buca’daki Vakıflardan birine işletmesini devredeceğiz. Yok, Dokuz Eylül Kampüsü olursa o zaman da rektörlüğe devredeceğim’.

İKİ KARDEŞİM DE KATKI KOYACAK

Maaş olarak alacağım para bu işe yetmeyeceği için üstünü de ben ve kardeşlerim kendi cebimizden karşılayacağız. Görev süresince almam gereken toplam maaş bu öğrenci yurdunun inşaatına kuşkusuz yetmeyecektir. İki kardeşim var. Onlar da ‘madem böyle hayırlı bir iş yapacaksın, kalan parayı da biz iki kardeş karşılarız sözünü verdi.  Buca bir üniversite kenti. Her yıl öğrenci sayımız artıyor. Özellikle kent dışından gelen kız öğrencilerimize sahip çıkılması yönünde Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun da talimatı var. Ben onun talimatını yerine getirmek istiyorum. Anne ve babamın isimlerinin verilmesinin manevi huzuru bana yeter…'

MAKAM ARACININ YAKITI NE OLACAK?

Ulaşılmaz bir Başkan olmayacağına dikkat çeken Erkut Tamay, 'camları renkli, içeri gözükmeyen, halkın içinden hızla geçip giden makam araçları dönemi kapanacak. Benim makam aracıma ihtiyacım yok. Çünkü zaten kendi aracım var. Benin makam şoförüne ihtiyacım yok. Çünkü zaten ben kullanıyorum. Kendi özel aracımı, kendim kullanarak görevimi yerine getireceğim. Belediyede Başkan’ın kullanımıa ait ne kadar araç varsa satıp parasını belediye bütçesine ekleteceğim. İster istemez bazılarının aklına şu gelebilir. 'Canım kendi özel aracının yakıtı ne olacak?' Hemen söyleyeyim, 'kendi özel aracımın yakıtı sorun olmasın diye özel aracımı da Belediye'ye hibe edeceğim. Kendi makam aracını belediyeye bağışlayan ilk Belediye Başkanı ben olacağım herhalde. Ama bu konuda kafamda hiçbir soru işareti yok. Hem Bucam'ın güzel insanlarına hem de partimin çalışkan ve vefakar insanlarına farklı bir belediye başkanı olacağımı şimdiden müjdelemek isterim' dedi.

EN FAZLA 2 DÖNEM...

Belediye Başkanlığı makamının bir hizmet aracı olduğuna işaret eden Erkut Tamay, 'insanın o koltuğa heyecanını kaybetmeden oturması gerekiyor. Üç dönem, dört dönem, beş dönem o koltukta ben oturayım diyen siyasetçi rol modeli olmayacağımın sözünü veriyorum. En fazla iki dönem başkanlık yapacağım. Daha sonra aday olmadan yerimi başka bir arkadaşa terk edeceğimin sözünü tüm Bucalı seçmenlerine vermek istiyorum. Kafamdaki Buca'yı, hayalimdeki Buca'yı yaratmak için iki dönem yeterli olacaktır. Projelerim hazır, projelerimin fizibilite çalışmaları hazır, düğmeye basmak için bu göreve talip oldum. Bana görev verilirse bambaşka bir Belediye Başkanı ve bambaşka bir Buca göreceksiniz. Buca'nın sorunlarını bilen, Buca'ya derman olacak bir Başkan olacağıma şimdiden söz veriyorum....