POLİTİKA Haber Girişi : 25 Temmuz 2018 14:23

ARKADAŞLARA GÜVENİM TAMDIR

ARKADAŞLARA GÜVENİM TAMDIR
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 12 Ağustos'ta gerçekleşeceği açıklanan seçimli kurultayda aday olmayacağını kesin bir dille beyan etti.

AKŞENET KARARIM KESİN

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 12 Ağustos'ta gerçekleşeceği açıklanan seçimli kurultayda aday olmayacağını kesin bir dille beyan etti. Akşener sosyal medya platformu Twitter üzerinden yaptığı açıklamada "Değerli dava arkadaşlarım, kurultayımızda aday olmama konusundaki kararım kesindir" dedi.

Akşener açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Partimizin yoluna yeni bir yönetim ile devam etmesinin, hem partimizin kurumsallaşma sürecini tamamlayabilmesi, hem de önümüzdeki yerel seçimlerde geleceğinden emin olduğum başarılı sonuçlar için önemli bir ilk adım olduğu kanaatindeyim.

Kuruluşumuzun daha ilk gününden itibaren karşılaştığımız tüm engellemelere rağmen partimiz Türk siyasetinde önemli bir yer edindi. Bayrağı devralacak arkadaşlarımın partimizi çok daha ileriye taşıyacaklarına güvenim tamdır.

Tüm arkadaşlarımı partimizin önündeki kurultay sürecine ve partimizin geleceğine yön verecek yeni yönetimini belirlemeye odaklanmaya davet ediyorum. Şimdiden aday olacak tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Saygılarımla."

NE OLMUŞTU?

Afyonkarahisar'daki çalıştayın ardından Meral Akşener olağanüstü kurultaya gitme kararı almıştı. Partinin Divan Kurulu toplantısında kurultay tarihinin 12 Ağustos olarak belirlenmesi kararlaştırılmıştı.

İYİ Parti Sözcüsü Aytun Çıray, düzenlediği basın toplantısında, kurultay tarihinin 12 Ağustos olarak düşünüldüğünü ve ortak imza ile Meral Akşener'i genel başkan adayı olarak göstereceklerini açıklamıştı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.