EĞITİM Haber Girişi : 03 Ekim 2016 10:45

Asırlık Çınara sürpriz doğum günü

Asırlık Çınara sürpriz doğum günü
Sabiha öğretmen 101'nci yaşını pırlantalarla kutladı

Büyük Önder Atatürk'ü üç kez görme onurunu yaşayan ve Atatürk'ün başını okşayarak "Okuyup, öğretmen ol!" tavsiyesini, emir bilip Cumhuriyet tarihinin ilk öğretmenlerinden olan Sabiha Öğretmen 101. doğum gününü Bucalı minik pırlantalarla kutladı. Kozağaç Pırlanta Merkezi'ni ziyaret edip, Buca'nın pırlantalarına 'Atatürk'ü anlatan Sabiha Öğretmen, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina'nın doğum günü sürpriziyle de duygu dolu anlar yaşadı. Başkan Piriştina, Sabiha Özar'ın 101. yaşını pırlantalarla birlikte kutlarken, "Aman nazar değmesin" diyerek, nazar boncuklu kolye hediye etti.

Cumhuriyet tarihinin ilk öğretmenlerinden Bucalı Sabiha Özar, 101. yaşını Buca Kozağaç Pırlanta Merkezi'nde düzenlenen sürpriz doğum gününde Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ve merkezde eğitim gören minik öğrencilerle kutladı.

8 yaşında, o devirde anaokulu sayılan bir okulda okurken, Cumhuriyet ilan edilmesinden kısa bir süre önce Konya'ya gelen Mustafa Kemal Atatürk'le tanışma fırsatı yakalamış ve ondan "Okuyup öğretmen olun" tavsiyesini alarak hayatına yön vermiş çok değerli bir eğitimci olan Sabiha Özar için Kozağaç Pırlanta Merkezi'nde sürpriz doğum günü düzenlendi. Doğum gününe katılan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, yüzyıllık eğitim çınarının 101'nci yaşını kutlayıp, nazar boncuklu kolye hediye etti.


Minik öğrenciler ve Başkan Piriştina ile birlikte pastasını kesen eğitim çınarı Sabiha öğretmen minik pırlantaların coşkulu kutlamaları karşısında duygu dolu anlar yaşadı. Sabiha öğretmen tek tek elini öpüp, doğum gününü kutlayan minik öğrencilere hediyeler dağıttı.

Eğitim hayatı boyunca Atatürk'le üç kez karşılaşma fırsatı yakalayan Sabiha öğretmen Kozağaç Pırlanta Merkezi'ndeki doğum günü kutlamalarının ardından eski günlerine dönüp minik öğrencilere Atatürk konulu ders anlattı. Kozağaç Pırlanta Merkezi'nde geçici bakım hizmeti alan minik öğrencileri de kendi elleriyle yaptıkları Atatürk resmini Sabiha öğretmenlerine hediye etti.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.