YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 24 Ekim 2016 11:38

Aşure kazanı 'dostluk' için kaynadı

Aşure kazanı 'dostluk' için kaynadı
Karşıyaka Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Aşure Günü etkinliği, bu yıl da büyük coşku ve yoğun katılımla gerçekleşti.

Yüzlerce kişi aşurenin bereketini paylaştı. Dostluk ve kardeşlik mesajları veren Başkan Akpınar "Kaynayan kazanda, farklılıkları ortaya çıkartarak ayrışmayı değil, beraberlik içinde ortak bir tat yakalamayı hedeflemeliyiz" dedi.

AŞURE İKRAMI YAPILDI

Karşıyaka Belediyesi'nin, 59 dernek ve sivil toplum kuruluşunun işbirliğiyle düzenlediği Geleneksel Aşure Günü etkinliğinde yüzlerce kişiye aşure dağıtıldı. Karşıyaka Vapur İskelesi yanında gerçekleşen buluşmaya; Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, sivil toplum örgütleri, oda ve derneklerin temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve Karşıyakalılar katıldı. Aşure duası ile başlayan etkinlikte, katılımcılar dev kazan içindeki aşureyi birlikte karıştırdı. Etkinlik boyunca türküler söylendi, semah gösterileri sunuldu.

"ORTAK TADI YAKALAMALIYIZ"

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Aşure Günü'nün yeni güzelliklerin ve mutlulukların başlangıcı olduğuna inanıyorum. Aşuremizi kaynatırken birlik ve bütünlüğümüzü bir araya getiriyoruz. Mutluluğa, barışa, ahlak temizliğine, maddi ve manevi arınmaya yol veriyoruz. Toplumsal barış için; kaynayan kazanda farklılıkları ortaya çıkartarak ayrışmayı değil, birlik ve beraberlik içinde ortak bir tat yakalamayı hedeflemeliyiz" dedi.

BİRLİK VE BERABERLİK ÇAĞRISI

Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel ise "Muharrem Ayı, kelime anlamı olarak 'hürmete layık' demektir. Bu hürmetli günlerin Karşıyamız, İzmirimiz, tüm ülkemiz ve insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Birlik ve beraberliğimizi hep en üstte tutmalıyız. Sevgiyi ve saygıyı esas kılmalı, birlik içinde yaşamımızı devam ettirmeliyiz. Tarih şahittir ki bunu başarabildiğimiz ölçüde hem yurtta sulh olmuş hem de dünya sulha kavuşmuştur" diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.