GÜNDEM Haber Girişi : 14 Aralık 2016 13:11

Atatürk'ün en büyük hatası neydi?

Atatürk'ün en büyük hatası neydi?
CHP İzmir'de önseçimin yıldız ismi Taha Okan'dan dikkat çekici bir eleştiri geldi. Atatürkçü kimliğiyle bilinen Okan bu kez Atatürk'ü de hedef tahtasına koymaktan çekinmedi

BÜNYAMİN DOBRUCALI /

Kadrosu ve bütçesiyle Türkiye'nin en büyük kurumlarından biri haline gelen Diyanet İşleri Başkanlığı'na yönelik tartışmalar bitmiyor. Atatürk'ün emriyle kurulan Diyanet İşleri Başkanlığı'na en net eleştirilerden biri ise CHP'nin ön seçim yıldızından geldi. 2014 önseçiminde İzmir 2.Bölgede Kemal Kılıçdaroğlu'nun 32 bin oyla birinci çıktığı sandıkta 8 bin oyla sekizinci sırada çıkma başarısı gösteren Dr.Taha Okan dikkat çeken bir değerlendirmeyle dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Sıkı bir Atatürkçü olan Okan bu kez hem Atatürk'ü de eleştiri oklarına hedef yapmaktan çekinmedi. Taha Okan'ın 'Atatürk'ün az sayıdaki hatalarından en büyüğü' olarak nitelendirdiği konuysa Diyanet İşleri Başkanlığı.

 

İşte Taha Okan'ın Atatürk ve Diyanet İşler Başkanlığı'yla ilgili çarpıcı tespitler içeren yazısı??

 

ATATÜRK'ÜN AZ SAYIDAKİ HATASININ EN BÜYÜĞÜ

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kurulması, Atatürk'ün yaptığı az sayıda hatanın en büyüğüdür. Laik ülkelerde dinin devlet işlerine karıştırılmadığı gibi, devlette diyanet işleri vs gibi kurumlarla din işlerine doğrudan müdahil olmaz. Din adına işlev gören Cami, Kilise, Havra vs. yi denetler yasalara bağlı kalmasını sağlar. Atatürk'ün din adamaları ve camileri Devlet olarak kontrol etme amaçlı kurduğu Diyanet İşleri Başkanlığı bugün günlük siyasetin doğrudan tarafı ve kamunun büyük bir israf kaynağıdır. Eğer gerçekten müslümansak Camilerimizi kendi imkanlarımızla yaşatır, ibadetimizi Kur'an da yazdığı gibi aracı memur "imam" kullanmadan doğrudan Allah'a yaparız.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ali balkan 01 Ocak 1970 02:00

    Eski MHP li ön seçimlerin sıkı solcusu şimdi süper ulusalcı olmuş gazi Mustafa kemale çamur atmaya başlamış