EĞITİM Haber Girişi : 23 Kasım 2016 10:41

Ateşi Bornova yaktı

Ateşi Bornova yaktı
Kanun Hükmü'nde Kararname ile yasaklanan belediyelerin eğitim desteği vermesi konusu Bornova'da başlatılan mücadele ile geri döndü.

Çamdibi'ndeki BELGEM Binası önünde başlayan mücadele kısa zamanda tüm Türkiye'de gündem oldu. Bu arada Bornova Belediyesi eğitim konusunu bir adım öteye taşıyacak çalışmayı da başlattı. BELGEM'in yanında Dost Bilim Evi de kuruluyor. Bu projeyle eğitim verilen öğrenci sayısı 6250'den 15 bine çıkacak. Bornova'nın bir eğitim kenti olduğunu hatırlatan Başkan Olgun Atila, "Bu mücadelede Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve milletvekillerimizin bize verdiği desteğe çok teşekkür ediyoruz. Yurttaşlarımızın yoğun isteği ve CHP'li milletvekillerimizin verdiği önerge ile başarıya ulaştık. Haklı mücadelemiz sayesinde hep birlikte bir yanlışın düzeltilmesini sağladık. Belediyemiz imkanlarıyla eğitim verdiğimiz öğrenci sayısını son 2.5 yılda 3500'den 6250'ye çıkardık. Şimdiki hedef 15.000 çocuk ve gencimize eğitim desteği vermek.  Şimdi, BELGEM ve Bilim Evimizle birlikte kaliteli eğitim hizmeti vererek iyi yurttaşlar yetiştireceğiz. Bu süreçte, emeği geçen bütün dostlarımıza ve yurttaşlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Eğitim konusundaki öncü konumunu sürdüren Bornova Belediyesi öğrencilere verilen desteğin sürmesi konusunda örnek oldu. Kanun Hükmü'nde Kararname ile yasaklanan belediyelerin eğitim desteği vermesi konusu Bornova'da başlatılan mücadelenin tüm İzmir ve Türkiye'ye yayılması ile geri döndü. Çamdibi'ndeki BELGEM Binası önünde başlayan mücadele kısa zamanda tüm Türkiye'de gündem oldu. İzmir milletvekillerinin verdiği önergeler de süreci hızlandırdı.

Bornova'da eğitim desteği artacak

Bu arada Bornova Belediyesi eğitim desteğini artıracak yeni bir proje için daha çalışma başlattı. BELGEM'in yanında Dost Bilim Merkezi de hizmet verecek. DOST Bilimevi Projesi ile 7-18 yaş grubuna ihtiyaç duydukları tüm destekler verilecek.  Burada çocuk ve gençler yaş gruplarına göre tarihten coğrafyaya, matematikten felsefe ve diğer tüm sosyal bilimlere kadar dokunarak, hissederek, deneyler yoluyla gözlemleyerek, belgesel gösterimleri ile izleyerek farklı yaşam formlarına ilişkin deneyim yaşayacak. Bornova Belediyesi'nin eğitim desteği verdiği öğrenci sayısı kısa sürede 6250'den 15000'e çıkarılacak.

 

Haklı mücadelemizi birlikte başarıya ulaştırdık

Bornova'nın bir eğitim kenti olduğunu hatırlatan Başkan Olgun Atila, "Belediyelerin eğitim desteği verdiği kurumlar, dün yayınlanan bir Kanun Hükmü'nde Kararname ile yeniden açıldı.  Bu mücadelede Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve milletvekillerimizin bize verdiği desteğe çok teşekkür ediyoruz. Yurttaşlarımızın yoğun isteği ve CHP'li milletvekillerimizin verdiği önerge ile başarıya ulaştık. Haklı mücadelemiz sayesinde hep birlikte bir yanlışın düzeltilmesini sağladık.

Belediyemiz imkanlarıyla eğitim verdiğimiz öğrenci sayısını son 2.5 yılda 3500'den 6250'ye çıkardık. Şimdiki hedef 15.000 çocuk ve gencimize eğitim desteği vermek.  Şimdi, BELGEM ve Bilim Evimizle birlikte kaliteli eğitim hizmeti vererek iyi yurttaşlar yetiştireceğiz. Bu süreçte, emeği geçen bütün dostlarımıza ve yurttaşlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.