GÜNDEM Haber Girişi : 28 Ekim 2016 10:16

Aziz Başkan'dan İzmirliler'e çağrı

Aziz Başkan'dan İzmirliler'e çağrı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmirlilere "Cumhuriyet Bayramı çağrısı" yaptı:
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmirlilere "Cumhuriyet Bayramı çağrısı" yaptı: "Bu büyük bayramı coşkuyla kutlayarak, etkinliklere katılarak, evlerimize ve iş yerlerimize bayraklarımızı asarak cumhuriyete sahip çıktığımızı, cumhuriyetten yana olduğumuzu güçlü bir şekilde hissettirmeliyiz."

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği renkli programla kutlanıyor. Hafta geneline yayılan etkinlikler kapsamında Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi'nde  "Cumhuriyet'in Aydınlığında 1923 ? ∞" sergisi açıldı.  

İzmir'i bayraklarla donatalım
Cumhuriyet'in kazanımlarını içeren serginin açılışını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, tüm İzmirliler'i 29 Ekim'i coşkuyla kutlamaya çağırdı. Cumhuriyet'in önemini anlatmak amacıyla bu sergiyi açtıklarını belirten Başkan Kocaoğlu, "Türkiye zor bir süreçten geçiyor. Biz kurtuluşumuzu, 9 Eylülleri, 30 Ağustosları, 19 Mayıs ve 23 Nisanları ve en büyük bayramımız olan 29 Ekim'i coşkuyla kutlamalıyız. Devletlerin dostları yoktur. Devletler arasında çıkar ilişkileri vardır. Biz millet olarak güçlü olmak zorundayız. 29 Ekim'de düzenlenen etkinliklere katılarak, bu büyük bayramı coşkuyla kutlayarak, evlerimize ve iş yerlerimize bayraklarımızı asarak cumhuriyete sahip çıktığımızı, cumhuriyetten yana olduğumuzu güçlü bir şekilde hissettirmeliyiz. Bu ülkenin üzerine oynanmak istenen oyunlara Türk milletinin vereceği en doğru cevap bu olacaktır. 29 Ekim'de Cumhuriyet'ten, demokrasiden, bağımsızlıktan, özgürlükten, hukuk devletinden yana olduğumuzu bir kez daha ilan etmek durumundayız" diye konuştu. 

Bu sergiyi herkes görmeli
Vals gösterinin ardından açılan sergi büyük ilgi gördü.  Sergide Cumhuriyetin ilan edildiği döneme ait İzmir'deki okulların diploma örnekleri, 1928 Harf Devrimi ile açılan İzmir'deki Millet Mektepleri'nin diplomaları, devlet demiryolları objeleri, takvim, ağırlık ölçüleri, İzmirli kadınlara ait kıyafetler, fotoğraflar, afişler ve belgeler yer alıyor.  Bir ay boyunca açık kalacak sergi, pazar hariç diğer günler 08.30 ? 17.30 saatleri arasında ücretsiz gezilebilecek.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.