YEREL YÖNETİMLER Düzenleme Tarihi : 26 Ağustos 2020 12:01 Haber Girişi : 29 Ağustos 2020 12:02

"BAĞIMSIZLIK RUHU KURTULUŞ YOLU ANITI’NDA YAŞIYOR

"BAĞIMSIZLIK RUHU KURTULUŞ YOLU ANITI’NDA YAŞIYOR

Büyük Taarruz’un 98. Yılı Efes Selçuk’ta Kurtuluş Yolu Anıtı önünde düzenlenen törenle kutlandı. Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, törene beraberindeki CHP Efes Selçuk İlçe Başkanı Mehmet Karanfil ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri ve belediye çalışanlarının katılımıyla, Efes Selçuk’lu gençlerden oluşan bando takımı eşliğinde yürüyerek gitti.

Efes Selçuk Belediyesi’nin çağrısıyla kentte faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının ve vatandaşların katılımıyla her yıl Büyük Taarruz’un yıl dönümü olan 26 Ağustos’ta gerçekleşen törende katılımcılar; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Yolu Anıtı’na düşen siluetine bir kez daha tanıklık etmenin heyecanını yaşadılar.

İstasyon Meydanı’nda bulunan, Heykeltraş Mehmet Aksoy’un çalışması olan Kurtuluş Yolu Anıtı’nda düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Emekli Öğretmen Fatma Kılınç konuşmasında; “Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun dava ve silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi minnetle anmak için toplandık. Bizler özgürlüğümüzü bize kazandıran, muasır medeniyetler seviyesine ulaştıran ve kimliğimizi kazandıran o günleri ve o günlerin kahramanlarını asla unutmayacağız” dedi.

Efes Selçuk Zeybek Ekibi’nin beğeni toplayan gösterisinin ardından duygu yüklü konuşma yapan ve konuşmasında Milli Mücadele ruhunun her zaman yaşayacağına dikkat çeken Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; “Her 26 Ağustos’ta doğan güneşle birlikte gölgesi bile yeter dediğimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün siluetinin “o anına” tanık olmak adına her şartta burada olan sizlere bakarken çok gururlandım. 98 yıl önce başlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün içinde taşıdığı o ruh; bağımsızlık mücadelesi ruhudur, emperyalizme karşı duran ruhtur o ruh, 98 yıl sonra da yaşıyor” dedi.

BİLİM VE SANATI BİRLEŞTİREN ANIT

Kurtuluş Yolu Anıtı’nı Efes Selçuk’ta yapan Heykeltıraş Mehmet Aksoy’a da teşekkür eden Başkan Sengel; “Bu anıtın içinde her bir taş vuruşuyla, her bir çekiç vuruşuyla kurtuluş mücadelemize ilişkin neler yaşandığı anlatılmıştır.  Kurtuluş Yolu Anıtı bilim ve sanatın ne kadar iç içe geçtiğinin de ispatıdır. Bu eser bu yönüyle bize Türkiye Cumhuriyeti’nin tek kurtuluş yolunun bilim ve kültür olduğunu da bizlere gösterir” diye konuştu.

Başkan Sengel’in konuşmasının ardından Utku Erişik, Kuvay-i Milliye Destanı’nın Kocatepe Bölümü olarak da anılan 8.babını okudu. 

Efes Selçuk Belediyesi’nin çağrısıyla sivil toplum örgütlerinin ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşen törende, katılımcılar saat 12.30’da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün siluetinin Kurtuluş Yolu Anıtı’nda görülmesine bir kez daha heyecanla ve duygulanarak tanık oldular.