POLİTİKA Haber Girişi : 24 Mayıs 2016 19:56

Bahçeli'den rest!

Bahçeli'den rest!
Yargıtay'ın "MHP'de kurultay yapılabilir" kararı siyaset gündemine bomba gibi düşerken Devlet Bahçeli'den muhaliflere rest gecikmedi.

Yargıtay 18. Hukuk Dairesi aylardır süren MHP'deki kurultay süreciyle ilgili tartışmalara son noktayı koydu. Daire 12. Ankara Sulh Hukuk mahkemesinin aldığı kurultay kararının geçerli olduğuna hükmetti. Bu karar MHP Genel Merkezi'nde şok etkisi yaparken Devlet Bahçeli kurmaylarını toplayarak yeni bir hamle yaptı. Alınan kararı MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın açıkladı.

BAHÇELİ'DEN KURULTAY HAMLESİ

Yalçın, Devlet Bahçeli'nin seçimli olağanüstü kurultay kararı aldığını duyurdu. Yalçın "Başlangıçtan beri ifade ettiğimiz ve sayın Genel Başkanımızın sıklıkla söylediği gibi MHP yargı kararlarına saygılıdır. Bu karar sonrasında tüzüğümüzün 63. maddesinin genel başkanımıza verdiği yetkiye dayanarak sayın Genel Başkanımız, biraz evvel bir karar almak suretiyle 26 Haziran veya 10 Temmuz tarihlerinde Milliyetçi Hareket Partisini olağanüstü ama seçimli kurultaya götürme kararı almıştır" dedi. Başkanımız Devlet Bahçeli de kurultayda aday olacak" dedi.

HANGİSİ GEÇERLİ OLACAK


Ancak Bahçeli'nin kurultay kararı alması yeni bir tartışmanın kapısını açtı. Hukuk kaosunun yaşandığı kongre sürecine Yargıtay'ın kararının son noktayı koyması beklenirken, Bahçeli'nin muhaliflere resti "Çağrı heyetinin tarihini belirleyeceği muhaliflerin kongresi mi yoksa Genel Merkez'in kongresi mi geçerli olacak" sorusunu da gündeme getirdi. 

HUKUKÇULAR: ÇAĞRI HEYETİ BELİRLER

Anayasa hukukçusu Prof. Dr. Erdoğan Teziç "Yargıtay'ın kararından sonra çağrı heyetinin belirleyeceği tarihte kurultay yapılır. Uygulama böyledir" dedi. Eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk ise Siyasi Partiler Yasası'nın 14. Maddesinin 6. fıkrasına işaret ederek "Genel merkez de kurultay yapabilir. Hangisinin kurultay tarihi daha erkense o tarihte yapılabilir" diye konuştu. (Karar)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.