POLİTİKA Haber Girişi : 23 Haziran 2016 10:30

Bahçeli'ye bir şok daha

Bahçeli'ye bir şok daha
MHP TBMM Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın istifası MHP Genel Merkezi'ni sarsarken, bir yıkıcı istifa haberi de Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu'ndan geldi.
Bahçeli'ye bir istifa şoku da Tanrıkulu'ndan!
7 Haziran ve 1 Kasım Genel seçimleri sonrası Ülkücü iradede oluşan tepkiler, 19 Haziran'daMHP yönetimi tarafından adres gösterilen mahkeme kararıyla gerçekleşen 6. Olağanüstü Kurultay'dan sonra en tepe noktasına çıktı. Devlet Bahçeli önce Delege şokuna yaşarken, Grup toplantısında esip gürledi, Ülkücü iradeye hakaret üstüne hakaret etti... Otel odaları benzetmesi yaptı, zavallılar ve "sürprizim" var demişti...
 
Öyle anlaşılıyor ki, sürprizlerin büyüğünü MHP'nin mevcut yönetimi yaşıyor. Zira Balgat'ta önce İzmir Milletvekili ve Meclis Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın istifa depremiyle sarsıldı. Herkes bunu konuşurken, artçı bir deprem daha yaşandı. Bir başka İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu'nun da Başkanlık Divanı'ndan istifa ederek, Ülkücü iradenin saflarına geçtiği haberi geldi. Henüz istifasını resmen açıklamayan Tanrıkulu'nu vazgeçirmek için Genel Merkez'de telaş var.
 
İlk istifası değil...
MHP Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, 7 Haziran seçimlerinde kurulacak geçici Hükumet için Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan Bakanlık teklifi almıştı. Tanrıkulu bu bakanlık teklifine, "Tarafıma Ahmet Davutoğlu tarafından bir mektupla teklif edilen Geçici Bakanlar Kurulu üyeliğini 26 Temmuz 2015 tarihinde kabul etmediğime dair yazımı Başbakanlığa iletmiş bulunmaktayım. Milliyetçi Hareket Partisi'nin Genel Başkan Yardımcısı'na böyle bir teklifin yapılması cüretine tepki olarak, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcılığı görevimden bugün itibariyle ayrılıyorum" diyerek yanıt vermişti.
 
Ahmet Kenan Tanrıkulu kimdir?
 
17 Mayıs 1958'de İstanbul'da doğdu. Baba adı Osman Necati, anne adı Melahat'tır.İktisatçı; AÜ Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdi. Yüksek lisansını ABD Western Illinois University'de Matematiksel İktisat alanında ta- mamladı. ABD University of Pennsylvania Wharton School'da Makro Modelleme, ABD University of Colorado'da Ekonomi Uzmanlığı, İngiltere University of Bradford'da Ulaşım Planlaması, Milli Güvenlik Akademisinde Kamu Diplomasisi eğitimlerini aldı.
 
DPT Planlama Uzmanlığı, Devlet Bakanlığı Bakan Danışmanlığı, Gemlik Gübre Sanayi AŞ Yönetim Kurulu Üyeliği, Çevre Bakanlığı ÇED İZMİR ve Planlama Genel Müdürlüğü ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Yurt içi ve dışı dergilerde çok sayıda yayını yer aldı.
21, 23, 24 ve 25. Dönemde İzmir Milletvekili seçildi. 23. Dönemde AGİTPA ve Türkiye-AB KPK Üyeliği,24. Dönemde AB Uyum Komisyonu, Türkiye-AB KPK ve Çevre Komisyonu Üyeliği, 57. Hükümette Sanayi ve Ticaret Bakanlığı yaptı. Çevre Komisyonu Üyesidir.
Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Tanrıkulu, evli ve 2 çocuk babasıdır.(Akishaber)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.