GÜNDEM Haber Girişi : 31 Mayıs 2017 11:13

Bakanlık'tan Karşıyaka Belediyesi'ne anıt uyarısı

Bakanlık'tan Karşıyaka Belediyesi'ne anıt uyarısı
Karşıyaka Belediyesi'nin yenisi yapmak için yıkmak istediği ve kamuoyunda tepkilere neden olan 44 yıllık "Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı"yla ilgili belediyeye "dur" uyarısı geldi.
Yeni Asır gazetesinden Emirhan Ergen'in haberine göre tartışılan Anıt projesinde sıcak gelişmeler var.
İşte o haber..

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Karşıyaka Birliği Dernekler Federasyonu'nun yaptığı başvuruyu dikkate alarak anıtla ilgili tespit tescil çalışması başlattığını ve çalışma tamamlanmadan bir işlem yapılamayacağına yönelik yazıyı belediyeye gönderdi.

TESCİL TESPİTİ YAPILACAK

Karşıyaka Belediyesi, iskelede bulunan Atatürk Anıtı'nı yıkarak yerine daha büyüğünü yapacağını açıklamış, proje kamuoyunda tepkiye neden olmuştu. Anıtın Mimarı Erkal Güngören'in kızı Mimar Ela Güngören, dernekler ve sivil toplum kuruluşları anıtın yıkılmaması için Karşıyaka Belediyesi'ne çağrı yapmıştı. Yaşanan tartışmaların ardından sevindirici haber, Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir 1 numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Müdürlüğü'nden geldi. Karşıyaka Dernekler Birliği Federasyonu'nun Atatürk Anıtı ile ilgili yaptığı tescil başvurularının ardından Koruma Müdürlüğü anıtla ilgili tescil tespit çalışmaları yapma kararı aldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Müdürlüğü, Karşıyaka Belediyesi'ne gönderdiği yazıda, tescil işlemlerinin tamamlanmadan Anıt ile ilgili herhangi bir işlem yapılamayacağı yönünde yazı gönderdi.

45 GÜN GÖRÜŞ MÜHLETİ

Yazıda şu ifadeler yer aldı: "Söz konusu anıtın tesciline ilişkin kurum görüşünüzün 45 gün içinde Müdürlüğümüze iletilmesi, iletilmemesi halinde kurum görüşünüz olmaksızın 2863 sayılı yasa kapsamında tescil işlemlerinin yürütüleceği, tespit tescil çalışmalarının tamamlanıncaya kadar söz konusu alanda herhangi bir uygulamanın yapılamayacağı hususunda bilgilerinizi ve gereğini arz ederim."


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.