POLİTİKA Haber Girişi : 22 Mart 2017 13:31

Balbay zafere giden yolun şifresini verdi

Balbay zafere giden yolun şifresini verdi
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay 16 Nisan Anayasa referandumuna ilişkin saha çalışmalarını büyük bir hızla sürdürüyor.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay 16 Nisan Anayasa referandumuna ilişkin saha çalışmalarını büyük bir hızla sürdürüyor. İzmir'in yanı sıra Bursa ve Çanakkale'de toplumun tüm kesimi ile bir araya gelen Balbay, "Toplantılarımızda getirilen Tek Adam merkezli rejim değişikliğine ilişkin zafer işaretine referandum anlamı yükledik. Zafer işaretini yaparak herkesin en az iki kişiyi HAYIR'a ikna etmesi sözünü alıyoruz" dedi.

Balbay, Bursa İnegöl İlçe Örgütü ile birlikte güne Ertuğrul Gazi Derneğinde başladı. Daha sonra DYP İnegöl eski belediye başkanı Cemal Arık, MHP eski yöneticisi İsmail Fergane ve pek çok kesimden insanın katıldığı toplantıda, "Cumhuriyet tarihinin en önemli referandumuna gidiyoruz. Bu süreçte ayrımız gayrımız yok. Tarihimiz hepimizin, geleceğimiz için HAYIR demeliyiz." diye konuştu.

Gemlik ilçesinde "Dünden Bugüne Çanakkale Ruhu" temalı konferansta Şehit Gazi yakınları, sivil toplum kuruşları ve muhtarlarla bir araya gelen Balbay, "Çanakkale ruhu en güzel TBMM'de, Gazi Meclis'te yaşatılır. Bu Melis'e kıymayın, kıyılmasına izin vermeyin. HAYIR deyin." dedi.

CHP il Başkanı Şadi Özdemir, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve ilçe başkanlarının eşlik ettiği Orhangazi'deki nikah salonu toplantısında Balbay, "16 Nisan akşamına kadar tek evet nikah masasında olsun. Ayrılık üretenlere HAYIR. Bu toprakları vatan yapan atalarımıza borcumuzu güçlü bir HAYIR 'la ödeyebiliriz" diye konuştu.


Bursa programının ardından Çanakkale yoluna düşen Balbay Bandırma ilçe başkanlığını ziyaret etti. Sürece yönelik değerlendirmelerde bulunan Balbay," Bandırma % 75 HAYIR diyor. Burası Bandırma halkımızı kandırma mesajı veriyor" diye paylaştı.

Çanakkale Biga ve Çan'da sivil toplum kuruluşları, şehit gazi yakınları, muhtarlar ve diğer siyasi parti yönetici ve temsilcileri ile bir araya gelen Balbay, "Komşularla sıfır sorundan, sırf soruna giden anlayışa HAYIR diyoruz. Bu gidişe toplumun bütün kesimlerinden itiraz geliyor. Herkes sandığa en az iki kişiyle birlikte gidecek ve güçlü bir şekilde HAYIR diyecek" çağrısında bulundu.

Çan'da Hacılar ve Maltepe köyünü ziyaret eden Balbay köylünün şu sözünü paylaştı: "Yurttaş frensiz araç ölüme götürür diyor. Denetimsiz güce HAYIR."

Balbay İzmir'de de CHP'nin oy oranının düşük olduğu dağ köylerine öncelik veriyor. Ödemiş'in Küre, Küçükören, Demirdere, Hamamköy ve Çamlıca köylerini ziyaret etti. Balbay,"Kürelilerin tüm köyün anahtarını bir kişiye vermeyeceklerini, Çamlıcalıların köyü mahalle yapanlara cevabının Hayır olduğunu, Demirdere'de bütünşehir yasası ile tapularını kaybeden köylünün 16 Nisanda Türkiye'nin tapusunu bir kişiye vermeyeceklerini gördüm. Hamamköyde de terlediğimiz, terlettiğimiz İmam Salih ve berber Nuri kardeşimize İnsanı ve Devleti Yaşatmak İçin HAYIR kitabımızı vererek ayrıldık"

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.