EĞITİM Haber Girişi : 21 Ağustos 2016 14:40

Balbay'dan YÖK'e çağrı

Balbay'dan YÖK'e çağrı
CHP İzmir Milletvekili ve Milli Eğitim Komisyonu üyesi Mustafa Balbay YÖK yöneticileriyle yeni bir görüşme yaparak kapatılan Üniversitelerin son durumunu konuştu.

İzmir Üniversitesi'nin İzmir Demokrasi Üniversitesi, Gediz Üniversitesi'nin da Bakırçay Üniversitesi olarak kente kazandırılmasının önemli olduğunu söyleyen Balbay, "Bütün arzumuz bu iki yeni üniversitenin hemen öğretime açılmasıydı. YÖK yöneticileri bu üniversitelerin sıfırdan yapılanacağını, bunun da zaman alacağını söylediler. Hızlandırılması için bütün gücümüzü kullanacağız" dedi.

Balbay kapatılan üniversitelerin öğrencilerinin aynı kentte eğitime devam edebileceğini belirterek şu bilgileri verdi:

"YÖK bir haftada 3 ayrı karar aldı. Zira her kararın sevineni üzüleni oluyor. Gelinen noktada öğrenciler aynı kentteki başka bir üniversitede eğitime devam edebileceği gibi puanı tutması halinde başka kente de gidebilecek. Diplomalarda son okulun adı yer alacak. Kapatılan üniversitenin adı hiçbir şekilde olmayacak."

Balbay, YÖK yöneticilerine sürecin olabildiğince şeffaf yürütülmesi gerektiği düşüncesini aktardığını, temel ilkenin öğrencilerin maddi ve manevi kayba uğramaması olduğunu vurguladı.

Balbay, YÖK'ün öteki 13 üniversitenin devlet üniversitesi olarak yeniden yapılandırılması önerisine sıcak baktığını söyledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.