GÜNDEM Haber Girişi : 31 Ekim 2016 22:30

Balbay'ın 'Cumhuriyet' konusunda kafası karışık!

Balbay'ın 'Cumhuriyet' konusunda kafası karışık!
Cumhuriyet gazetesine yönelik operayonun ardından Mustafa Balbay'dan operasyona tepki gecikmedi. Ancak aynı Balbay'ın şubat ayında attığı tweet tam tersi bir tablo çiziyordu

15 Temmuz darbe girişiminin ardından OHAL kapsamında alınan kararlar içinde en çok gündem yaratan gelişme Cumhuriyet gazetesine yönelik operasyon oldu. FETÖ ve PKK'ya üye olmadan yardımcı olunduğu gerekçesiyle gazetenin tüzel kişilğine ve yazarlarına yönelik operasyona tepkiler çığ gibi yükseliyor. Tepki veren isimler arasında yer alan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın durumuna ayrı bir pencere açmak gerekiyor. Bunun nedeni Balbay'ın köşe yazılarına ara verilmesinin ardından gösterdiği tepki. Balbay şubat ayında attığı tweette ''Cumhuriyette FETO'cülükten Kürtçülüğe kadar her şey serbest. Bir tek CHP Milletvekili olarak yazmak yasak' mesajı vermişti.

 

 

DEMOKRASİYE DARBE

Cumhuriyet gazetesine yönelik operasyonun gerekçeleri arasında yer alan Vakıf seçiminde usulsüzlük yapıldığı iddialarına gerkçe olan itirazın altında imzası olan iki isimden biri de yine Mustafa Balbay'a ait. Balbay gazeteye operasyonun hemen ardından verdiği mesajlarda ise bu yapılanın demokrasiye darbe olduğunu vurgulaması dikkat çekiyor.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.