YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 07 Temmuz 2018 13:35

Balçovalı çocuklar bu okulu çok seviyor

Balçovalı çocuklar bu okulu çok seviyor
Yaz aylarında çocukların sosyal ve sportif etkinliklerle buluşmasını sağlamak amacıyla Balçova Belediyesi ve Türk Eğitim Gönüllüleri tarafından açılan “Ücretsiz Yaz Okulları” bu yıl ki programına başladı.

Balçovalı çocuklar bu okulu çok seviyor

Yaz aylarında çocukların sosyal ve sportif etkinliklerle buluşmasını sağlamak amacıyla Balçova Belediyesi ve Türk Eğitim Gönüllüleri tarafından açılan “Ücretsiz Yaz Okulları” bu yıl ki programına başladı. Çocuklar hem eğleniyor, hem öğreniyor hem de can dostlarımız ile tanışıyor.  

Balçova Belediyesi Semtevleri tarafından belirlenen 400 öğrencinin katılacağı Yaz Okulu, bu yıl çok farklı etkinliklerle Balçovalı Çocukların unutamayacakları bir tatil geçirmelerini sağlıyor. İki haftalık dönemlerle üç ayrı kurda öğrencileri kabul edecek olan Yaz Okulu’nda çocuklar; sosyal gelişim terapileri, meslek tanıtımı, okuma saati, müzik, bilgisayar, güzel sanatlar, satranç, ebru yapımı, folklör, basketbol, voleybol, tenis, jimnastik gibi ders ve aktivitelere katılacak. Öğrenciler ayrıca birer kez Balçova Aquacity, Sasalı Doğal Yaşam Parkı’na, Gezegenevi’ne, Deprem Afet Eğitim Merkezi’ne, Veteriner Müdürlüğü’ne ve Müzelere götürülecek. Balçovalı çocuklar bu yıl uzmanlardan diş sağlığı eğitimi de alacak.

Yaz okulu programı çerçevesinde bu yıl ilk kez başlanan bir uygulama ile Belediyenin Veteriner Müdürlüğü’ne de götürülen Balçovalı Çocuklar, burada can dostlarımızın bakımını gören çocuklar sokak hayvanlarının nasıl korunması gerektiğini de öğreniyorlar. Öğlen yemeklerinde Balçovalı Çocuklara eşlik eden Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, sosyal ve sportif faaliyetlerden uzak kalan çocukların bir şekilde şiddetle tanıştığını ifade ederek “Biz bu nedenle spor eğitimine çok önem veriyoruz. Yılın 12 ayı 6 bin çocuğumuza ücretsiz spor hizmeti vererek onları sokaktaki ve sanal oyunlardaki şiddetten uzak tutmaya çalışıyoruz. Yaz Okulları da bu kapsamda geliştirilen bir proje. Spor okullarımızda çocuklarımıza spor eğitiminin yanı sıra toplumsal değerler de öğretiliyor. Ayrıca aileler ekonomik nedenlerden dolayı çocuklarını bu faaliyetlere göndermekte güçlük çekebiliyor. Bu yüzden biz bu görevi üstleniyoruz. Aksi halde ilgilenmediğimiz her çocuk bu toplumun karşısına bir suçlu olarak gelebilir. Çocuklar suçla tanışmadan eğitilirse geleceğimiz daha güzel olur” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.