GÜNDEM Haber Girişi : 26 Mart 2018 16:16

BALIKESİRLİLER KAHVALTIDA BULUŞTU

BALIKESİRLİLER KAHVALTIDA BULUŞTU
İzmir Balıkesirliler Sosyal ve Yardımlaşma Derneği düzenlediği “ dayanışma kahvaltısı” nda Balıkesirlileri buluşturdu.

İZMİR’DEKİ BALIKESİRLİLER KAHVALTIDA BULUŞTU

İzmir Balıkesirliler Sosyal ve Yardımlaşma Derneği  düzenlediği “ dayanışma kahvaltısı” nda Balıkesirlileri buluşturdu. Karşıyaka Kent Restoran’da düzenlenen etkinliğe Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar,   Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan,  İzmir’deki diğer Balıkesirliler dernekleri, Muharip Gaziler Derneği, İzmir Bosna Sancak Derneği,  Karşıyaka Yalı Lions Kulübü,  Kırımlılar Derneği başkan ve yöneticileri ile İzmir’de yaşayan Balıkesirliler katıldı.

İzmir’de yaşayan Balıkesirlilerin ortak kültürlerini sürdürebilmeleri için sürekli etkinlikler gerçekleştirdiklerini belirten Dernek Başkanı Av. Erkul Erdem “ Balıkesirli hemşerilerimizin birbirlerini daha yakından tanımaları ve ortak kültürlerini sürdürmelerini istiyoruz.  Dayanışma amacıyla düzenlediğimiz kahvaltımız da hemşerilerimizi buluşturduk. Yoğun ilgi görmesi bizleri mutlu etti. Balıkesir dışında kurulan dernekler ortak platform altında bir araya gelip daha kapsamlı etkinlikler düzenlemeye hazırlanıyoruz. Bizlere güç veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.  Erkul  Erdem, Akpınar ile Kaymakam Gündoğan’a Balıkesir kitabı hediye etti.

Hemşeri derneklerinin Karşıyaka’da kendi  kültürlerini yaşatmada etkin olduğunu belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar  “Cumhuriyet değerleri ve Atatürk ilkeleri doğrultusunda bir araya gelip yöresel kültürlerimizin zenginliğinin yaşatılması gerektiğine inanıyorum.   Bu birlik ve beraberliği gerçekleştirenleri kutluyorum” dedi. Kaymakam Mustafa Gündoğan da yaptığı konuşmada  bir Balıkesirli olarak hemşerileri ile bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek emeği geçenleri kutladı. Balıkesir’in turistik ve tarihi yerlerinin tanıtıldığı broşür ve kitaplar katılımcılara dağıtılırken etkinlik boyunca da Balıkesir Türküleri çalındı. Farklı nedenlerle İzmir’e gelip yerleşen Balıkesirliler de hem kendi kültürlerinin yaşatılmasından hem de birbirleriyle tanışma imkanı bulmaları nedeniyle Dernek Başkanı Erkul Erdem ve yöneticilere teşekkür etti.  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.