YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 12 Haziran 2016 13:01

Balkon tarımında ilk fideler ürün verdi

Balkon tarımında ilk fideler ürün verdi
Buca Belediyesi'nin "Balkon Tarımı" projesinde vatandaşlar bu yılın ilk ürünlerini almaya başladı.

Geçen yıl başlatılan projede gönüllü sayısı 24'e ulaşırken, fideleri gelişip, ürün almaya başlayan vatandaşlar balkonlarında organik ürün yetiştirip, tüketmenin keyfini ve lezzetini yaşıyor. 

Buca Belediyesi, geçen yıl başlattığı uygulama ile organik tarımı balkonlara taşıdı. Kentte yaşayan vatandaşları organik tarımla buluşturmak adına hayata geçirilen 'Balkon Bahçeciliği Uygulama Projesi'nde bu yılın ilk fideleri ürün vermeye başladı.

Geçtiğimiz yıl 13 gönüllüyle başlayan projeye bu yıl 24 vatandaş katıldı. Mayıs ayında projenin bu yıl ki gönüllülerine uygulamalı olarak balkon tarımcılığı eğitimi verilip, domates ve biber fidesi ile saksı ve gübre dağıtıldı. Aradan geçen kısa zaman içinde balkonlarında yetiştirdikleri ürünlere gözü gibi bakan proje gönüllüsü vatandaşlar, bugünlerde ilk fidelerinin ürün vermeye başlamasının heyecanını yaşıyor.

Balkon tarımı projesi gönüllülerinden Aynur Örgücüler de, bahçelerini balkona taşımaktan ve organik ürün yetiştirmekten dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. Örgücüler çifti projeyi hayata geçiren başta Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ve emeği geçenlere teşekkür etti. 


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.