YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 01 Eylül 2016 12:14

Barışın sesi Konak'tan yükseldi

Barışın sesi Konak'tan yükseldi
Konak Belediyesi 1 Eylül Dünya Barış Günü'nü anlamlı bir etkinlikle kutladı.
Alsancak 

Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenen 'Barış için Ege'nin İki Yakasından Ezgilerimizi Yükseltiyoruz' adlı konsere İzmirliler yoğun katılım gösterdi. Türkçe ve Yunanca türkülerin barış için seslendirildiği etkinliği izlemeye gelenler Kordon'u doldurdu. Çim alana oturarak konseri izleyenler arasında Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Ali Asuman Güven, CHP Muğla eski Milletvekili ve Sanatçı Tolga Çandar ile DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da yer aldı.

EGE'NİN İKİ YAKASI GÜNDOĞDU'DA BULUŞTU

Ege'nin iki yakasından sanatçıları buluşturan etkinlikte ilk olarak Yunanistan'ın Midilli Adası'ndan gelen 'Grup Karşıdaki Işıklar' sahne aldı. İzmir'in ünlü Kordonboyu'nda Yunan ezgilerinin yankılanmasını sağlayan grubun Yunanca söylediği şarkılarına İzmirliler de alkışlarıyla tempo tuttu. Gecede Tiyatro Oyuncusu Barış Atay da okuduğu şiirlerle yer aldı. Atay, sergilediği performansla dinleyicilerden büyük alkış aldı.

"YAŞASIN BARIŞ"

Atay'ın ardından sahneye çıkan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, bu yıl 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde barışın ve dostluğun sesini Ege'nin iki yakasından yükseltmek istediklerini belirterek, "Biz bu coğrafyada, bu topraklarda pek çok medeniyetler kurduk, çok güzel eserler yarattık. Ama bugün savaşlar var, dramlar var. Oysa insanların savaştan kazandığı bir şey yok. Barış içinde ve özgürce gezmek hepimizin hakkı. Biz her yerde barışın sesini yükseltip, birlikte türküler, şarkılar söylemek istiyoruz. Barışın sesini yükseltelim ve savaşın acıları biran önce son bulsun diyoruz. Yaşananlara karşı susmak en büyük ayıp ve bizim susmak yerine söyleyecek çok şeyimiz var. Ege denizini mültecilerin öldüğü bir deniz yerine, barış denizi yapmak için yapacağımız çok şey var. Diktatörlüğe hayır demek için, yaşasın insan hakları demek için, yaşasın barış demek için birlikte türküler söylemeliyiz. Yaşasın barış demeliyiz" diye konuştu.


KORDON'DA MÜZİK KEYFİ

Etkinliğin ilerleyen saatlerinde özgün müziğin güçlü seslerinden Suavi sahne aldı. Usta sanatçı konserine önceki gün yaşamını yitiren Türk Edebiyatı'nın usta isimlerinden Yazar Vedat Türkali'nin 'Bekle Bizi İstanbul' şiirinden uyarlanan şarkıyı seslendirerek başladı. Ardından Yunanistan'dan gelen Grup Karşı Kıyının Işıkları'yla birlikte 'Drama Köprüsü Bre Hasan' adlı türküyü söyledi. Sahnede kaldığı süre boyunca İzmirlilere müzik dolu bir gece yaşatan Suavi'nin söylediği 'Çav Bella' şarkısına alandaki herkes gibi Başkan Pekdaş ve İl Başkanı Güven de eşlik etti. Gece sonunda Başkan Pekdaş, etkinliğe katılan isimlere teşekkür ederek, çiçek verdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.