YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 23 Kasım 2016 13:10

Başkan Karabağ: 'Farklı amaçları olanlar var'

Başkan Karabağ: 'Farklı amaçları olanlar var'
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, katıldığı televizyon programında gündemi değerlendirdi.

Karabağ, "Kaçak düğün salonuyla ilgili farklı amaçları olanlar var. Bunun içerisinde parti içerisinde muhalefet başı çekiyor. Benim partimden bazı belediye başkanları belediyenin önüne çelenk koymaya insan gönderiyor. Onları da biliyoruz. Kamuoyu önünde belediye başkanlarını sürekli eleştiren, yönetim kadrolarına gelmiş arkadaşların yaptıkları yanlışları genel başkanımla paylaşacağız" dedi.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Ege Tv'de yayınlanan gündem özel programının konuğu oldu. Başkan Karabağ, Yamanlar Mahallesi'nde yıkılan düğün salonuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Karabağ, Cemevi Derneği'nin işlettiği solunun pazar alanında kaldığını, dolayısıyla burasının kaçak olduğunu belirterek, "Büyükşehir'in binasını kullanan cemevi derneği,  burayı bir önceki dönemde Karşıyaka Belediyesi'nden bir yazıyla istemiş, onlar da vermiş. Sonuçta kaçak bir yapı. Ruhsatlandırılması mümkün değil. İmarda orası sosyal tesis alanı değil. Bu yerin yıkımı söz konusu oldu. Arkadaşlar mahkeme gitti. Mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı verdi sonra da kaldırdı. Rutin bir yıkım işlemi. Oradakiler, 'sen kongreden taraf oldun, desteklediğin liste kaybettiği için böyle yapıyorsun' diyorlar. Ben AKP'nin kalesi gibi görüler bir ilçede 2 kez seçim kazanmış biriyim. 43 yıllık siyaset hayatım var. Yamanlar'daki Alevi Derneği'nin mevcut yönetimi illaki kazanmasın diye kafamda bir düşünce olsaydı o dernek orayı kazanamazdı. Ama böyle bir niyetimiz yok. Bayraklı'da 70 dernek var. Onların kongreleri ile ilgilenmek bizim işimiz değil. Derneklerin bizlerle uygarca ilişki kurması lazım. Ama bu da yoktu. Konfederasyon başkanı arkadaşla kongre öncesi buranın yıkılacağını konuştuk. Kongre öncesi olay olmaması için ertelememizi istedi. Olay budur" dedi.

ORTALIĞI KARIŞTIRANLAR VAR

Başkan Karabağ,  'Cemevi yıkıldı' diye ortalığı karıştıranlar olduğunu söyledi. Karabağ, sözlerine şöyle devam etti: "Bir alevi vatandaşın bilmesi ve öğretmesi gereken 3 cümle var. Eline, beline, diline?Dilinle yalan söylemeyeceksin. Burası cemevi binası değil. Pazarın içerisinde kaçak alan. Cemevi binasının içerisini kullanan dernek burayı kiralamış. Bina büyükşehir belediyesinin. Dernek yöneticileri oradaki kazancı kaybetme korkusuyla olayı farklı bir noktaya taşımaya çalıştılar. Yıkım zamanı geldi ve yıkıldı. Yıkılan alan pazar alanı. Oraya konulacak tezgahları yöre dernekleri de dahil olmak üzere, alevi derneklerine vereceğiz. Ama bir derneğe değil! Olayın iç yüzeyi budur" diye konuştu.

BAZI BELEDİYE BAŞKANLARI BELEDİYE ÖNÜNE ÇELENK KOYMAYA İNSAN GÖNDERİYOR

Başkan Karabağ, kaçak olan yerlere belediye olarak müdahale ettiklerini ancak her yıkımda Yamanlar'daki gibi yaygara koparılmadığı için duyulmadığını söyledi. Şikayet üzerine Adalet Mahallesi'nde bir caminin kaçak lojmanlarını yıktıklarını anlatan Karabağ, "Kimse buna itiraz etmedi çünkü kaçaktı. Kaçak olduğu için yıktık. Bu olayı bu kadar irrite etmenin bir anlamı yok. Farklı amaçları var.  Bunun içerisinde parti içerisinde muhalefet başı çekiyor. Benim partimden bazı belediye başkanları belediyenin önüne çelenk koymaya insan gönderiyor. Onları da biliyoruz. Genel başkanımızla bu durumları paylaşacağız. Kamuoyu önünde belediye başkanlarını sürekli eleştiren yönetim kadrolarına gelmiş arkadaşların yaptıkları yanlışları genel başkanımızla paylaşacağız. Parti içerisindeki birbirimizle didişmemiz, dışarı yaptığımız çalışma enerjisinden çok daha fazla oluyor. Düğün salonu, kafeterya, kahvehane gibi toplu yaşam alanları bir yangında, bir patlamada ilk müdahale edecekleri yerlerdir. Bunun devamı gelecek. Kaçak yapılara zaten müdahale ediliyor. Bayraklı sahilde ve diğer yerlerdeki müzikol şeklindeki kaçak yapı sahiplerini uyarıyorum. Mahkemeden aleyhlerine karar çıktığı zaman, oraları yıkacağız. Yıkım süreçleri zaten devam ediyor. Ben AK Partili meclis üyesinin düğün salonunu boşalttım. Geçen dönem kendi meclis üyemin dükkanının fazlalıklarını yıktım. 'Belediyenin tesislerinin ruhsatı var mı? diye soruyorlar.  Var. Kimse yalan konuşmasın. Bu konu üzerinden siyaset yapanlara sesleniyorum. Türkiye yangın yeri, siz bir kaçak düğün salonuyla uğraşıyorsunuz. Bazı arkadaşlar, 'ben yıkımı engelledim, erteledim' diyerek kahraman olmaya çalışıyorlar. Böyle düşünenler küçük sularda boğulacaklar. Bununla ilgilenen, kendisine güvenmeyen küçük insanlardır. Hedefini büyükşehir koymuş, başka yere koymuş, oraya gelmek için Hasan Karabağ var, onu bertaraf edelim. 'İl kongresinde tek rakibimiz oydu onu bertaraf edelim' diyen zavallılardır" dedi. 

SEÇİLMİŞ BELEDİYE BAŞKANINI TARTIŞMANIN İÇERİSİNE ÇEKMEK DOĞRU DEĞİL

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır'ın, "Başkan Karabağ'a mesaj çektik dönüş yapmadı" şeklinde sözleriyle ilgili soruya Başkan Karabağ, şöyle yanıt verdi: "Genel sekreter bana mesaj çektiğinde ben küçük bir operasyon geçiriyordum. Genel başkanım o konuyu biliyor. Kendisi beni ameliyat öncesi de sonrası da aradı. Ben 43 yıllık partiliyim. Genel sekreterimin bu davranışını genel başkanımla paylaşacağım. Ben bir partilimi kamuoyu önünde tartışmam. Ancak şunu söyleyebilirim bir yanlışı bu kadar uzatmanın bir anlamı yok. Seçilmiş bir belediye başkanını kamuoyu önünde bu kadar gereksiz bir tartışmanın içerisine sokmalarının bir anlamı yok.  Ben CHP'de büyüdüm. Bu partide birçok kişiden eskiyim. Bu partinin İzmir'deki hafızası olan birkaç kişiden biriyim. Genel başkanımla bu konuları konuşacağım"

İZMİR İKİ BÖLGEYE AYRILACAK İDDASI

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, ilçe belediyelerinin büyükşehir statüsünde zavallı hale getirildiği, hem gelirler hem yetkiler açısında zor belediyeler haline geldiğini söyledi. Karabağ, "CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş'la konuştum. İktidar partisi bir taslak hazırlıyormuş. İzmir gibi büyükşehirlerde ilçe belediyelerini kapatıp şube müdürlüğü yapmayı düşünüyorlarmış. İzmir'i iki bölgeye ayırıp birinci ve ikinci bölge belediye başkanlığı ve üzerinde büyükşehir belediye başkanlığı?Bu bir varsayım. Başkanlık sistemine entegre edilmiş bir sistem hazırlığı olabilir.  Belediye sayısını azaltmak istiyorlar" dedi.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Karabağ, ücretsiz kursların yeniden açılması için katkı koyan herkese teşekkür ederek, "Dersane konusundaki tavrımız doğruydu. Biz kapattık diyinceye kadar kamuoyunda gündemine taşınmadı. 'Biz kapatmak zorunda kaldık' diye basın açıklaması yaptıktan sonra diğerleri açıklama yaptı. Zaten gizlice kapatanlar vardı. Kamuoyuna taşındı. Başbakan'a mektup yazdım AK Partili milletvekillerinden yardım istedim. Genel Başkanıma Milli Eğitim Bakanıyla konuşmasını istedim. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. BAYGEM tartışmasız başarılı. Bu işe katkı koyanlardan Allah razı olsun" dedi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.